Читај ми!

"Бенфиковићи" на Јувентус, шпански дерби!

Ћиро Ферара, амбасадор финала Лиге Европе у Торину, спојио је у полуфиналу Бенфику и Јувентус, екипу у којој је и сам играо. У другом полуфиналу састају се Севиља и Валенсија. Можемо у финале, каже спортски директор Валенсије Руфете. Најважније је да останемо концентрисани и можда дођемо до трофеја, тврди Ракитић. Биће тешко, али је финале у Торину велика мотивација, каже Недвед. Играћемо свој најбољи фудбал, обећава Нуно Гомеш.

Фудбалери италијанског Јувентуса у полуфиналу Лиге Европе играће против португалске Бенфике, док ће се у шпанском дербију састати Севиља и Валенсија, одлучено је жребом у седишту Уефе у Ниону.

Трофеј некадашњег Купа Уефа већ су освајали Јувентус (три пута), Севиља (два пута) и Валенсија једном. Бенфика је 2013. године играла финале.

Спортски директор Валенсије Франсиско Руфете верује у победу својих фудбалера у полуфиналу Лиге Европа против Севиље.

"Наши навијачи дали су нам ветар у леђа на утакмици са Базелом, што нам је помогло да остваримо невероватан резултат. После такве утакмице имамо вере да је финале достижно за нашу екипу. Евидентно је да екипа напредује од како је предводи Хуан Антонио Пици", рекао је Руфете.

Један од најбољих фудбалера Севиље ове сезоне, Иван Ракитић, каже да екипа из Андалузије мора да се концентрише на своју игру како би се пласирала у финале такмичења.

"Све четири екипе које учествују у овом полуфиналу су довољно квалитетне да освоје титулу, али ми морамо да се фокусирамо само на себе, и нашу игру. Најважније је да останемо концентрисани, јер само тако можемо да победимо, и можда дођемо до трофеја", рекао је Ракитић.

Прва утакмица полуфинала Лиге Европа између ове две екипе играће се у Севиљи, а реванш меч на "Местаљи" у Валенсији.

Члан управе и легенда Јувентуса Павел Недвед каже да његову екипу очекује тежак дуел са Бенфиком у полуфиналу Лиге Европе. 

"Веома смо срећни што смо стигли до ове фазе такмичења. Играти финале Лиге Европа у Торину је велика мотивација, али биће тешко победити Бенфику. Они су прошле године играли финале, ово им је треће полуфинале у последње четири године... Све то доказује да Бенфика има велико искуство", рекао је Недвед.

Јувентус ће у полуфиналу Лиге Европа играти против Бенфике, а први меч ће се 24. априла играти у Португалу. Реванш је на програму седам дана касније. 

"Најважније је да смо овде, није важно с ким играмо. Играћемо свој најбољи фудбал како бисмо се пласирали у финале. Тај циљ је сада на дохват руке", рекао је представник Бенфике Нуно Гомеш.

Финални меч Лиге Европе игра се 14. маја на стадиону Јувентуса у Торину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару