Читај ми!

Слика са Арканом је монтажа, Љупко ипак не преузима Сарајево

Иако је фотографија Љупка Петровића са Жељком Ражнатовићем Арканом фото-монтажа, српски стручњак ипак неће преузети ФК Сарајево. Разумем људе у клубу, будући да још нисмо у ситуацији у којој би требало да будемо, рекао је Петровић на конференцији за медије. Из клуба најављују тужбе против медија.

Фотографија Жељка Ражнатовића Аркана и Љупка Петровића, због које је искусни стручњак остао без посла у Сарајеву, није аутентична. Из босанског клуба тврде, на основу прелиминарног мишљења судског вештака Едина Кундалића, да је у питању фото-монтажа.

"Фотографија нема у позадини фајла позадинске податке (метадата и ЕXИФ) који говоре о начину настанка те слике. Фотографија садржи артефакте (грешке у компјутерској слици) који упућују на вероватноћу да се ради о дигиталној монтажи. Коначни налаз биће достављен руководству ФК Сарајево до 15. априла", наводи се на Фејсбук страници ФК Сарајево.

Уколико се налазом и мишљењем овлашћеног судског вештака потврди да је реч о дигиталној монтажи фотографије, ФК Сарајево ће поднети одговарајуће пријаве надлежним органима, захтеве за накнаду штете, а свим медијима који су без провере објавили предметну фотографију и учествовали у тој срамотној кампањи против ФК Сарајево и Сарајева као града, отказати сарадњу, додаје се у саопштењу клуба са Кошева.

Јутрос је портал "Кликс" је пренео изјаве председника клуба Едиса Кустурице и спортског директора Абдулаха Ибраковића, из којих се види да је намера управе била да доведу најтрофејнијег и најбољег стручњака са простора бивше државе, али због новонасталих околности уговор неће бити потписан.

На поменутој слици Петровић стоји са Арканом док у рукама држи пушку.

Петровић је навео да не жели да ради у таквим околностима јер би био изложен великом притиску и да му је жао због свега што се десило.

"Моји мотиви нису били материјалне природе, већ бих ту дошао из љубави, јер сам рођен у БиХ. Желео сам да радим у правом клубу какав је Сарајево и то би за мене био изазов. Међутим, у оваквим околностима нисам спреман да радим. Појавила се та вест, Аркан је био вођа навијача Звезде, ја ту нисам могао ништа да урадим и то је за мене прошло време. Разумем, међутим, и људе у клубу, будући да још нисмо у ситуацији у којој би требало да будемо", рекао је Петровић на конференцији за медије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару