Николић: Доста је било фер-плеја!

Тренер Партизана Марко Николић, бесан због наводно неправилно поништеног поготка на мечу у Новом Пазару, најављује заокрет у опхођењу и манирима у црно-белом табору."Мораћемо да променимо дисциплину и фер-плеј понашање које смо промовисали до сада, очигледно да такве ствар овде не пију воду", рекао је Николић.

У Партизану никако не могу да прежале губитак бодова крај Јошанице. Владајући шампион је одиграо меч без голова против Новог Пазара, а у табору клуба из Хумске тврде да је искључиви разлог за то судија Нинослав Спасић, који је поништио погодак Андрије Живковића због фаула над голманом Петром Шкулетићем.

У том контексту, тренер црно-белих Марко Николић рекао је да ће његова екипа у наставку сезоне морати да буде много агресивнија, на свим пољима, како би одбранила титулу шампиона Србије.

"Мораћемо да променимо дисциплину и фер-плеј понашање које смо промовисали до сада, очигледно да такве ствари овде не пију воду. Замислите неке друге екипе у Србији да им пониште гол у 91. минуту, и какве би реакције биле. Очигледно да ћемо морати да се прилагодимо новим правилима игре и да подигнемо агресивност у сваком смислу", рекао је Николић на конференцији за медије.

Према Николићевим речима, судијске грешке се дешавају, оне су нормална ствар, али у српској лиги постоје и друге аномалије, попут оне да се утакмица у Новом Пазару игра са само једном лоптом.

Он се осврнуо и на реакцију клуба и играча после поништеног гола Андрије Живковића.

"Врло смо пристојни, чак смо и тиши него што би требало да будемо. Верујем да ће клуб успети да заштити интересе тима, у сваком случају Партизан нема чега да се плаши", поручио је Николић.

Тренер црно-белих истакао је да је његовом тиму недостајала енергија и одлучност да преломи меч.

"Наравно да нисам задовољан резултатом, недостају нам та два бода. Ево, већ трећу годину заредом на истом терену не успевамао да забележимо победу на старту пролећног дела сезоне. Уз све реалне околности, као што су повреде играча и лоши услови, разлози за неуспех увек леже у нама. Морамо да подигнемо жељу и глад за победом на виши ниво", рекао је Николић.

Николић није желео никога од играча да критикује јавно, нити да хвали, али је нагласио да је задовољан тактичком дисциплином приказаном у Новом Пазару.

Он је рекао да још ништа није завршено и да ће се до краја првенства водити неизвесна трка за титулу.

"Има још 14 кола до краја, сада ће већи притисак бити на Звезди. Партизан је претходних година био шампион и зна како да се носи са тиме. Видићемо како ће се носити вечити ривал".

Николић је казао да не зна да ли ће се повређени Данко Лазовић вратити у следећем колу против Радничког из Ниша или меч касније против Крагујевчана.

"Једино о чему размишљам у овом тренутку јесте меч са Нишлијама, ради се о најискуснијој екипи у лиги, која конкурише за излазак у Европу", поручио је Николић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи