Званично, Косово игра са Хаитијем!

Прву пријатељску утакмицу селекција Косова одиграће 5. марта против изабраног тима Хаитија. Меч ће бити одигран у Косовској Митровици, преносе косовски медији. То је одлука Фифе и то је завршена прича, рекао је председник ФСС Томислав Караџић.

Репрезентација Косова ће одиграти свој први пријатељски меч са селекцијом Хаитија. Ову информацију преноси већина релевантних медија са Косова и Метохије.

Како се наводи, меч ће бити одигран на територији Косова, у Косовској Митровици на стадиону "Адем Јашари", и то 5. марта.

Иако је било много спекулација и превирања у Светској фудбалској федерацији претходних месеци, Косово је добило зелено светло да игра пријатељске мечеве, али само под одређеним условима.

Косово не сме да користи национална обележја, која укључују и химну, а не може ни да игра мечеве са екипама из региона.

Председник Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри рекао је да ће пријатељска утакмица против Хаитија бити историјска, као и да још није прецизирано где ће се играти.

"Мислим да ће то бити једна историјска утакмица, то морамо да признамо. Тако треба да буде, ипак је то фудбалски дуел којим ће репрезентација Косова кренути својим путем", рекао је Вокри.

По његовим речима, договор да се игра против Хаитија постигнут је у договору са селектором Косова Албертом Буњакијем.

"Стварно смо имали пуно опција, а заједно са селектором смо одлучили да то буде Хаити. Било је близу да се договоримо са Јамајком, али није важно са ким смо причали, већ да смо имали пуно опција, као и с ким ћемо играти", казао је Вокри.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да Србија више ништа не може да уради поводом најављене пријатељске утакмице Косова са Хаитијем.

"То је одлука Фифе и у складу је са препорукама наше владе, то је завршена прича", рекао је Караџић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару