Читај ми!

Војводина: Николић и кум нас опљачкали!

Фудбалски клуб Војводина оштећен је за 19.566.493 динара јер је јуче пуштена меница са тим износом предузећу "Дехатклон" из Београда, са којим Војводина нема никакве везе, рекао је генерални секретар Новосађана Радисав Рабреновић. Осумњичени Николић одбацује оптужбе.

Пуштањем менице на име предузећа "Дехатклон" из Београда, новосадска Војводина оштећена је за новчани износ од 19.566.493 динара, изјавио је генсек клуба Радисав Рабреновић.

Он је на конференцији за новинаре одржаној у Фудбалском центру "Вујадин Бошков" у Ветернику истакао да је предузеће "Дехатклон", у власништву Петра Николића, раније запосленог у клубу, кога је и оптужио да је заједно са својим кумом Дејаном Грабовцем, запосленим у Хипо банци, реализовао пуштање спорне менице.

"Да је меница у оптицај стављена дан раније, ми бисмо видели да се ради о превари и стопирали би њену реализацију, али Николић и његов кум су чекали моменат када на рачун Војводине легне новац од трансфера Небојше Косовића у белгијски Стандард, и истог тренутка активирали меницу која је реализована за мање од десет минута", рекао је Рабреновић додајући да поменута меница никада није била заведена у књигама клуба, да је издата 29. маја 2013. године, а да је регистрована 9. децембра прошле године.

Према Рабреновићевим речима, меница по закону није могла бити издата, као ни регистрована, јер је у тим периодима рачун клуба био у блокади. Осим тога генерални секретар Војводине изнео је тврдњу да је Николићев кум Граховац, користећи свој печат и свој потпис, извршио регистрацију менице.

"Чак и да је меница на валидан начин била издата и регистрована, ФК Војводина никада није имао никакав однос са фирмом за чији рачун је активирана дневница. Ово је урађено у сарадњи са Хипо банком, која је у складу са добрим пословањем морала да обавести свог клијента, односно Војводину, када се ради о тако великим износима, да је у поступку активирање менице, међутим, то банка није урадила иако је добро наплаћивала све провизије сарадње са Војводином", рекао је Рабреновић.

Он је навео да је план Војводине да од Хипо банке захтева обештећење, нагласивши да ће, уколико се руководство банке оглуши о тај захтев, клуб на различите начине упознати јавност "са стварима које та банка ради".

"Према банци нећемо имати милости. Циљ нам је да нам Хипо банка врати новац, а нека Петар Николић и његов кум одговарају пред надлежним органима", истакао је Рабреновић, додајући да је пред надлежним органима покренуо поступак повраћаја средстава у износу од око шест милиона динара, која је, како је рекао, некадашњи спортски директор ФК Војводина Мирослав Виславски, "подигао из клуба за куповину неког стана", а за шта постоји судска пресуда да "новац припада клубу".

Јучерашњим активирањем спорне менице, према Рабреновићевим речима, озбиљно је угрожена будућност ФК Војводина који ће се свим законским средствима борити за свој новац. Он је истакао и да је добио информацију да је банка успела да блокира око осам милиона динара, док је сав остали новац у року од пола сата пребачен на рачуне других фирми.

Петар Николић, кога руководство ФК Војводина окривљује да је на незаконит начин клубу отео око 170.000 евра, јуче је некоим медијима изјавио да позива и полицију и тужилаштво и све надлежне органе да што пре спроведу истрагу и утврде неправилности.

Међутим, како тврде челни људи новосадског суперлигаша, Николић је јуче добио позив од полиције како би дао изјаву о наведеном случају, али се није одазвао позиву и, како су рекли, "сада има статус лица у бекству".

Николић је данас изјавио Танјугу да неко ко "потпуно нормално седи у свом стану у Новом Саду не може имати статус лица у бекству", истичући да чека валидан писмени позив истражних органа и да ће се на тај позив одазвати.

"Верујем да Србија није држава у којој се ствари обављају телефоном. Чекам да добијем писмени позив и на њега ћу се одазвати када га добијем", рекао је Николић, нагласивши да стоји иза позива свим надлежним органима да детаљно испитају тај случај.

Упитан да прокоментарише Рабреновићеве оптужбе на његов рачун и рачун његовог кума, Николић је кратко рекао да се за време свог боравка "наслушао небројено много глупости и да је ова данашња само једна у низу.

Петар Николић је, како је нагласио, у ФК Војводина провео две године, а радио је на месту директора маркетинга клуба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару