Бекам, Енглез у Мајамију!

Решио је да научи Американце фудбалу, и решен је да у томе успе. Дејвид Бекам је потврдио, на изузетно посећеној конференцији за медије, да је купио права на оснивање фудбалског клуба у Мајамију. "Довешћу најбоље играче на Флориду", самоуверен је Бекам.

Дејвид Бекам не може без фудбала. Славни Енглез је потврдио да ће купити нови клуб у Мајамију, који ће постати 22. франшиза која ће се такмичити у МЛС лиги.

„Ово је узбудљиво време за мене, моју породицу, моје пријатеље и партнере. Сви заједно се радујемо ономе што ћемо донети у Мајами", рекао је Бекам на изузетно посећеној конференцији.

"Желимо да доведемо најбоље играче у Мајами. То није немогуће, напротив. Предност је што су ми се већ јавили играчи који би волели да играју овде", открио је Бекам. 

Комесар америчке лиге Дон Гарбер дели ентузијазам и усхићење Дејвида Бекама.

„Ово је први пут у модерној ери да је бивши спортиста, врхунски спортиста, постао један од власника. Као играч и амбасадор МЛС лиге имао је невероватан утицај. Он је помогао да шампиони, какав је рецимо Тијери Анри, буду мотивисан да дођу у Америку".

Градоначелник Мајамија Карлос Хименез, некадашњи ватрогасац кубанског порекла, био је, чини се, задовољан чињеницом да се уопште нашао поред Дејвида Бекама.

„Коначно, професионални фудбал је реалност у Мајамију. А, не постоји нико бољи да га доведе у наш град од једног од највећих играча света", у даху је рекао Хименез.

Бекам је даље објаснио како мисли да реши проблем инфраструктуре.

„Не можемо да изградимо стадион за две недеље. Чим нађемо праве партнере и инвеститоре, договорићемо све са градом. Грађани Мајамија заслужују стадион на који ће бити поносни".

Да ово није неки хир пребогатог Бекама говори и чињеница да је он, приликом првог доласка у Лос Анђелес, предвидео у свом уговору 25 милиона долара за оснивање сопствене франшизе.

Бекам је већ отпочео преговоре око преузимања земљишта на коме би изградио стадион који би примао 25.000 навијача. Како наводе егзалтирани медији са Флориде, у овом тренутку у оптицају су пет локација широм Мајамија. Највише изгледа, као локација новог стадиона још увек неименоване екипе, има простор који је врло близу арене у којој своје мечеве игра Мајами Хит.

Претеходно је Орландо постао 21. град у Америци са професионалним фудбалским клубом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару