Читај ми!

Звезда лако са старом муштеријом

Фудбалери Црвене звезде забалежили су и четврту победу на припремама у Словенији, пошто су у Копру савладали Слободу из Тузле са 3:0. Стрелци за црвено-беле били су Нинковић, Печник и Милуновић.

Први меч некадашњих ривала из СФРЈ после 22 године очекивано је припао екипи из Београда, која је головима Милоша Нинковића из пенала у 49. минуту, Нејца Печника у 51. и Луке Милуновића у 74. минуту забележила нову победу на припремама.

Прво полувреме обележиле су углавном полушансе на обе стране и само једна стопостотна прилика, коју није искористио Драган Мрђа, Каракатеристична дуга лопта Ненада Милијаша „изабацила" је Мрђу очи у очи са голманом Тузлана, али нападач црвено-белих није био прецизан.

Слобода, коју са клупе предводи Мирослав Ћиро Блажевић, од 49. минута играла је са десеторицом због искључења Самира Ефендића. Управо тај моменат је пружио шансу Звезди да дође у вођство, а Нинковић је искористио пенал за 1:0.

Други гол Звезда је постигла у 51. минуту из прелепе акције, коју је започео опорављени Дарко Лазовић, асистирајући Петковићу на десној страни, а овај је оштрим центаршутом по земљи пронашо Нејца Печника на другој стативи - 2:0.

Убрзо су црвено бели постигли и трећи гол преко Милуновића у 74 минуту, који је са 15-ак метара погодио мрежу Слободе.

Треба истаћи и да је последњих десетак минута на терену провео и Ђорђе Ракић, који се опоравља од тешке повреде колена.

Наредни меч Црвена звезда игра за три дана против Копра, а последњу утакмицу на припремама одиграће 12. фебруара против Горице.

Стојановић: Показали смо добар ниво форме

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић задовољан је нивоом форме коју су показали његови фудбалери у победи над тузланском Слободом.

"Задовољан сам, пре свега због чињенице да је екипа у овој фази припрема добро трчала читаву утакмицу и да смо показали добар ниво форме", рекао је Стојановић после утакмице у Копру.

"Одиграли смо два различита полувремена. У првом смо превише грешили у предаји и пријему лопте, па је то омогућавало Слободи да утакмицу држи у егалу, иако се и тада видело да смо квалитетнији ривал. У другом делу смо одиграли много боље, мада нам је на руку ишло и искључење играча Слободе", казао је Стојановић.

Тренер Црвене звезде минутажу је распоредио на већи број играча.

"Још нисмо почели са сужавањем броја играча који играју пријатељске мечеве. Имамо довољно времена и утакмица пред нама. И то ће доћи на ред по плану и програму", навео је Стојановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару