Читај ми!

Дауда напушта Маракану!

Менаџер Абиоле Дауде, Швеђанин Патрик Мерк, потврдио је за портал "Мондо" да ће његов клијент поднети захтев за раскид уговора и напустити Црвену звезду без обештећења!

Како преноси портал Мондо, Абиола Дауда спрема се да поднесе захтев за раскид уговора са црвено-белима и да је у том смислу добио пуну подршку свог менаџера, Швеђанина Патрика Мерка. Ову вест је за портал потврдио и сам Мерк.

"Ступили смо у контакт са нашим адвокатима и сада ћемо видети како ће се ствари одвијати. Веома смо разочарани понашањем Црвене звезде и изгубили смо стрпљење. Ствар је отишла предалеко. Он мора да живи свој живот, а како када му се исплаћује само десет одсто примања", рекао је Мерк.

"Не можете водити клуб на начин на који људи из Звезде то раде. Не можете да позовете играча да потпише уговор, а да му не дајете плату", додао је. Прича о томе да је Дауда болестан и да због тога можда неће одмах отпутовати са екипом у Словенију на припреме била је само покриће за драматичну ситуацију - није задовољан због неисплаћених зарада. Дауда је још крајем прошле године, када му је уместо 90, исплаћено око десет хиљада евра, наговестио ту могућност, а упозорење је поновио по повратку из Нигерије, на почетку припрема. Конкретно, током састанка прошлог четвртка, са председником клуба Драганом Џајићем.

Дауда је још тада поручио да неће отпутовати на припреме уколико не буде исплаћен у мери у којој је захтевао, а да подсетимо - крајем прошле године тражио је око половине дуга. Нигеријац до понедељка ујутро није добио новац, после чега му је Мерк саветовао да седне на авион и отпутује у Словенију, како не би прекршио своје професионалне обавезе према клубу, а да ће он у данима који следе, уз помоћ својих адвоката, саставити тужбу против Звезде. Предочено је да би то требало да се догоди у уторак у току дана или у данима који следе.

Готово у исто време трају преговори између Мерка и челника Генчлербирлигија, који су такође дуго чекали на решење ове ситуације, па су се окренули другим решењима. "Не могу много да вам кажем на ту тему", рекао је Мерк.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару