Читај ми!

Лазовић: Вратио сам се због трофеја!

Данко Лазовић се вратио у редове Партизана и представљаће велико појачање црно-белих у борби за титулу шампиона. "Мојим доласком титула није освојена, ово је само почетак, предстоји нам много рада, надам се да ћемо 18. маја прославити седму узастопну титулу првака", рекао Лазовић на конференцији за новинаре на стадиону у Хумској.

Бивши фудбалски репрезентативац Србије Данко Лазовић рекао је да се у Партизан вратио јер је жељан трофеја, иако је имао бољих понуда за наставак каријере.

"Не могу да кажем о којим клубовима се ради, али рећи ћу да сам имао понуде из Турске, Кине и Канаде, међутим уморио сам се после четири године у Русији. Такође, клубови који су ме тражили нису од оних који се боре за титулу, већ за опстанак или су на средини табеле. Играјући у Ростову видео сам како изгледа борба за опстанак, а ја желим да у каријери освојим још неки трофеј", рекао је Лазовић на конференцији за новинаре на стадиону у Хумској.

Он је са Партизаном потписао уговор на годину и по дана и носиће дрес са бројем 27.

"Враћам се у свој клуб који ми је много дао, договорили смо се о свему за 10 минута. Мојим доласком титула није освојена, ово је само почетак, предстоји нам много рада, надам се да ћемо 18. маја прославити седму узастопну титулу првака", поручио је Лазовић.

Њему је то трећи пут у каријери да облачи дрес Партизана. Претходно је члан црно-белих био од 2000. до 2003. године и у сезони 2005/2006.

"Партизан има ту феноменалну културу да прихвата све своје бивше играче. Видео сам да је атмосфера у екипи феноменална, као и рад тренера Марка Николића. Има доста младих момака, који могу много да науче од Саше Илића и Милана Обрадовића", рекао је Лазовић.

Он је додао да размишља о успеху са Партизаном и на европској сцени.

"Најбитније је да ми освојимо титулу шампиона, а онда ћемо размишљати о изазовима у Европи. Нисам се вратио да бих отишао поново у јуну, иако не искључујем ту могућност", рекао је Лазовић.

Лазовић се у марту 2011. опростио од репрезентације, а данас је поновио да не постоји могућност да поново обуче дрес националног тима.

Спортски директор црно-белих Алберт Нађ истакао је да је Лазовић једно од најјачих појачања које је Партизан довео у последњих неколико прелазних рокова.

"Презадовољан сам због Лазовићевог доласка, добили смо велико појачање. Он ће овој младој екипи донети много и верујем да ће допринети освајању трофеја. Данко је овде направио прве корака и драго ми је што смо наставили са традицијом враћања бивших играча", рекао је Нађ.

Лазовић је током каријере играо за Фејенорд, Бајер Леверкузен, Витесе, ПСВ Ајндховен, Зенит и Ростов. За државни тим одиграо је 43 утакмице и постигао 11 голова.

Пре њега Партизан је у зимском прелазном року ангажовао Бранислава Трајковића, Николу Дринчића, Мирослава Вулићевића и Петра Шкулетића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару