Читај ми!

Косово може да игра, али...

Фифа одобрила репрезентацији Косова да игра пријатељске утакмице. Додуше, без заставе и интонирања химне. Први меч најављен за 5. март. Могући противници Америка, Холандија, Шведска или Бугарска. Јанузај близу дреса Косова?

20.40 - Аднан Јанузај, откриће Манчестер јунајтеда ове године, растужио читаво Острво. Енглези су, наиме, тражили све могуће начине да наговоре Јанузаја да игра за њихову земљу, али изгледа да момак рођен у Белгији жели да игра за Косово, одакле је његов отац, пишу британски медији. Јанузај има могућност да заигра и за Белгију, Турску или Албанију, али је његов отац рекао да се то неће догодити.

Светска фудбалска федерација потврдила да је Одбор за хитна питања данас дозволио косовској селекцији да игра пријатељске утакмице, али без истицања заставе и интонирања химне.

Како се наводи на сајту Фифе, договор је постигнут прошлог петка на састанку у Цириху, којем су присуствовали челници - Сеп Блатер, Томислав Караџић и Фадиљ Вокри.

Према договору трију страна, чланице Фифе могу да играју пријатељске утакмице са косовским тимовима, али косовске селекције и екипе не могу да истичу националне симболе, док им је дозвољено да на опреми носе натпис Косово, али да уз то буде истакнута и звездица.

Поред тога, косовски клубови и репрезентације неће моћи да играју званичне или квалификационе утакмице, јер тамошњи савез није члан Фифе.

Уз то, косовске репрезентације или клубови до даљег не могу да играју утакмице против екипа из земаља некадашње Југославије.

Све дозвољене утакмице могу да се играју на територији Косова, под условом да тамошњи савез бар 21 дан раније обавести Фифу о томе, а Светска кућа фудбала информисаће ФСС.

У случају кршења било које одредбе овог договора, он ће престати да буде валидан.

"Одлука одбора за хитна питања Фифе представља велики подстрек за развој фудбала на Косову и још једном потврђује да наш спорт поседује велику моћ у спајању људи", рекао је председник Фифе Сеп Блатер поводом споразума.

Фудбалски савез Косова жели да већ 5. марта одигра први пријатељски меч, а из Приштине стижу информације да су потенцијални ривали САД, Холандија, Бугарска или Шведска.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару