Читај ми!

Навијачи (не) тугују за Видићем

Немања Видић је на излазним вратима Манчестер јунајтеда, то више није тајна. Најава да би капитен Јунајтеда могао да напусти Олд Трафорд поделила је навијаче „ђавола" на две неједнаке скупине. Много већи је број оних који сматрају да је Мојес „луд" ако пусти Видића, док има и оних који мисле да је српски интернационалац одслужио шта је имао у Јунајтеду. Већ се помињу и његове потенцијалне замене.

Након осам година изгледа да се се ближи тренутак када ће екипу Манчестер јунајтеда напустити 32- годишњи Немања Видић. Српски интернационалац од 2010. године поносно је носио капитенску траку Јунајтеда и био један од најзаслужнијих за успехе клуба. Видићев менаџер потврдио је да је веома извесно да његов клијент ускоро потражи нову средину, имајући у виду да му уговор са Јунајтедом истиче на лето. Како је ушао у позне фудбалске године, изгледа да управа Јунајтеда сматра да Видић више није незамењив играч.

Заинтересованих клубова има, а како је отворен прелазни рок, сваки дан појави се још неки клуб који је заинтересован за услуге српског интернационалца. Након Фјорентине и Барселоне у трку за Видићев потпис, према писању острвских медија, укључили су се Јувентус, Бенфика и Галатасарај.

За то време на многим форумима на којима дискутују навијачи Манчестер јунајтеда провејава мишљење да ће тренер клуба са Олд Трафорда Дејвид Мојес направити велику грешку ако се одрекне Србина, док има и оних чије је мишљење да је Бидићево време у Јунајтеду прошло.

Они који сматрају да би Видићев одлазак био грешка кажу да је српски репрезентативац  "душа" Јунајтедове одбране и вођа екипе и да никако не би требало олако да се одрекну његових услуга.

Један од навијача на блогу Дејли мејла, који прати прелазни рок, написао је: „Да ли је Мојес луд да прода видића. Шта ће после тога да уради, да доведе још неког из Евертона да га замени", алудирајући на Мојесову куповину Фелаинија, који се тренутно доказао као тотални промашај.

Неки од навијача сматрају да Смолинг и Џонс заједно нису ни пола Видића и да ће Јунајтед бити у невољи уколико се одрекне капитенових услуга.

На форуму који окупља навијаче Манчестер јунајтеда влада слична атмосфера. Тако је један од навијача написао: „Немам проблем да се клуб одрекне Фердинанда и Евре овог лета, али мислим да Вида (надимак за Видића) може још доста да пружи тиму. Мислим да не би требало да се одрекнемо свих искусних играча одједном. Ако се са њиме поступа коректно и ако буде био ту за важне утакмице, Вида може доста да помогне младим играчима".

Други навијач је написао да Видић не би смео да напусти Јунајтед јер је прави вођа екипе, не само на терену, већ и ван њега. „Видић је једини који може да окупи играче у кохерентан тим", сматра навијач Манчестер јунајтеда.

Ипак, има и оних који сматрају да би капитену Јунајтеда управа требало да се захвали на служби клубу. Њихово мишљење је да је, након серије повреда, које су почеле покиданим лигаментима на мечу Лиге шампиона 2011. године, Видићева игра на силазној путањи и да би требало да каријеру заврши у неком другом клубу.

Један од коментара навијача који деле то мишљење гласи: „Волим Видића, он је за нас играо супериорно, али тренутно није ни близу својих најбољих игара. Вида тренутно прави превише грешака и мучи се са просечним нападачима. Можда је за њега најбоље да крене даље, а за нас да се држимо млађих бекова".

Расправе о наставку Видићеве каријере нису могле да прођу без навијача Црвене звезде, који зову бившег капитена да се врати на Маракану.

И они који желе да Видић остане и они који су су за његов одлазак из клуба сагласни су да је ових осам сезона одлично служио Јунајтеду и да је задужио клуб.

У међувремену већ су почеле да се помињу и потенцијалне замене за капитена Јунајтеда. Поједини острвски медији преносе да је Мојес већ „бацио око" на тројицу фудбалера који би заменили Видића у задњој линији „ђавола".

Једна од опција је дефанзивац Бенфике Езекијел Гарај, који је „на радару" клуба са Олд Трафорда већ дуже време. Гарај наводно има све дефанзивне квалитете који су потребни да замени Видића у одбрани.

Друга опција је Андерсон Вита Деде да Силва или једноставно Деде, који игра за бразилски Крузеиро. Деде има 26 година, стандардан је у својој екипи. Са 192 центиметара висине Деде је одличан у скок игри, има добру контролу простора, док често, попут Видића, постиже и голове.

Трећа опција, можда и она најреалнија, долази управо из редова Јунајтеда. Видића ће можда у наредном периоду заменити његов саиграч Фил Џонс. Овај фудбалер је до сада често мењао Видића и Фердинанда када су били повређени и најбоље схвата улогу коју је капитен Јунајтеда имао. Наравно, Џонс не би био инстант решење имајући у виду да овај 24-годишњак тек за коју годину треба да достигне своју фудбалску зрелост.

На крају, поред свих спекулација велики број навијача, али и острвски медији уверени су да ће Јунајтед понудити нови уговор Видићу који ће га задржати на Олд Трафорду још најмање годину дана.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару