Читај ми!

Ђурчић и Друловић одредили саставе

Селектори Ђурчић и Друловић одредили су саставе "орлића" и омладинаца за предстојеће пријатељске, односно квалификационе мечеве.

Селектори младе и омладинске репрезентације Србије, Радован Ђурчић и Љубинко Друловић, одредили су данас саставе за предстојеће акције у којима млади фудбалери играју две пријатељске утакмице, док омладинце очекују квалификације за Првенство Европе.

Млада репрезентација састаје се у пријатељским мечевима са селекцијом Босне и Херцеговине 4. јуна у Тузли и Грчком 7. јуна у Атини, а на Ћурчићевом списку налазе се 24 фудбалера рођена после 1. јануара 1992. године:

Голмани: Никола Перић (Хајдук Кула), Ђорђе Лазовић (Јавор), Марко Дмитровић (нема клуб).

Одбрана: Марко Петковић (ОФК Београд), Никола Аксентијевић (Витесе), Урош Ћосић (Пескара), Урош Спајић (Црвена звезда), Урош Витас (Рад), Лазар Ђирковић (Рад), Александар Пантић (Црвена звезда), Слободан Лазић (Хајдук Кула).

Средина терена: Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Горан Чаушић (Ескишехир), Немања Радоја (Војводина), Дарко Брашанац (Партизан), Милош Јојић (Партизан), Марко Полетановић (Војводина), Александар Ковачевић (Спартак), Филип Костић (Гронинген), Филип Малбашић (Хофенхајм), Никола Трујић (Напредак Крушевац).

Нападачи: Ђорђе Деспотовић (Спартак), Никола Стоиљковић (Чукарички), Александар Пешић (Шериф).

"Пред нама је једно од ретких дужих окупљања. Имамо 12 заједничких дана за рад и адекватну припрему за оно што нас очекује у септембру, а играмо две утакмице са квалитетним противницима. Превасходни циљ је да јунски термин искористимо што квалитетније јер је у питању завршница сезоне и играчи су жељни одмора. Међутим, обавезни смо да наредних 12 дана искористимо како бисмо одржавали концетрацију за наредне дуеле", изјавио је Ћурчић, додајући да стручни штаб ради на томе да играче припреми за А селекцију, како би могли да одговоре свим њеним захтевима.

Окупљање младе репрезентације планирано је за сутра у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Омладинска селекција (играчи до 19 година) покушаће да у елитној рунди квалификација избори пласман на Првенство Европе у Литванији. Србија ће од 6. до 11.јуна бити домаћин и организатор мини турнира групе 2 у којој ће јој противници бити Словачка (6.јуна), Швајцарска (8.јуна) и Република Ирска (11. јуна), а само првопласирана екипа избориће учешће на континенталном првенству.

Друловић је позвао следеће играче:

Голмани: Стефан Чупић (ОФК Београд), Предраг Рајковић (Јагодина), Мирослав Грујичић (Телеоптик).

Одбрана: Милош Вељковић (Тотенхем), Милан Савић (Гент), Александар Филиповић (Јагодина), Немања Јакшић (Црвена звезда), Петар Голубовић (ОФК Београд), Никола Антић, Слободан Урошевић (Рад).

Средина терена: Марко Павловски, Саша Здјелар (ОФК Београд), Сергеј Милинковић-Савић (Војводина), Милош Дегенек (Штутгарт), Вељко Симић (Базел), Дејан Мелег (Ајакс), Вукан Савићевић (Црвена звезда), Милан Војводић (Спартак), Немања Максимовић (без клуба).

Нападачи: Урош Ђурђевић (Рад), Огњен Ожеговић (Црвена звезда), Александар Чаврић (ОФК Београд).

На коначном списку за квалификације моћи ће да се нађе само 18 фудбалера, а накнадно ће бити познато и да ли ће селектор Друловић моћи бар у другој и трећој утакмици да рачуна на Александра Митровића који ће путовати са А репрезентацијом у Белгију.

Првотимац Партизана свакако нема право играња у првом дуелу против Словачке, јер одрађује суспензију са прошлог ЕП у Естонији, а могуће је да се накнадно прикључи својој генерацији и помогне у одлучујућим дуелима.

Омладинска репрезентација окупиће се у среду, 29.маја, у београдском хотелу "Престиж". Током припрема тренираће на стадиону ФК Рад, где ће бити одиграна и једна контролна утакмица са комбинованим тимом "грађевинара" 1.јуна од 17 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи