Читај ми!

Мојес нови тренер Манчестер Jунајтеда

Енглески фудбалски клуб Манчестер Јунајтед потврдио је данас на свом званичном сајту да ће Дејвид Мојес бити нови тренер од следеће сезоне. Сер Алекс Фергусон, кога ће Мојес наследити на клупи ''црвених ђавола'', похвалио је Мојеса а исто је учинио и легенарди Боби Чарлтон. Нови тренер Јунајтеда свестан тежине задатка и преузимања екипе после легендарног Фергусона.

Нови шампион Енглеске, Мачестер Јунајтед, објавио је на својој интернет презентацији да ће Алекса Фергусона на клупи заменити још увек актуелни менаџер Евертона Дејвид Мојес. Похвале на Мојесов рачун стигле од две легенде Јунајтеда - Фергусона и Чарлтона.

Како се наводи, Управни одбор клуба једногласно је одобрио препоруку садашњег тренера Алекса Фергусона који ће на крају сезоне напустити екипу.

Мојес ће званично преузети клуб 1. јула, а потписао је уговор на шест сезона. Дејвид Мојес водио је Евертон од 2002.године и седео на клупи ''карамела'' на више од 500 утакмица а последње две биће у Премијер лиги против лондонских клубова - Вест Хема и Челсија.

О новом тренеру ''ђавола'' похвално се изразио и досдашњи менаџер Сер Алекс Фергусон.

Фергусон рекао је да Дејвид Мојес, који ће га наследити на том месту следеће сезоне, има све потребне квалитете које мора да има човек који ће водити ту екипу.

"Када смо разговарали о кандидатима једногласно смо се договорили око Дејвида Мојеса. Он је човек великог интегритета са јаком радном етиком и дивио сам се његовом раду већ дуже време", рекао је Фергусон за клупски сајт.

Фергусон је казао да је још 1998. године тражио од Мојеса да му буде помоћник у Јунајтеду.

"Он је тада био млад човек, на почетку каријере и после је урадио величанствен посао у Евертону. Нема сумње да има све квалитете које очекујемо да има тренер клуба какав је Манчестер јунајтед", истакао је Фергусон.

Једна од највећих легенди Јунајтеда Боби Чарлтон рекао је да је одувек желео да Мојес наследи Фергусона.

"Увек сам говорио да желим да Мојес наследи Фергусона. Обезбедили смо човека који ће изградити како тимове за будућност, тако и за садашњост. Он има велики карактер и препознаје важност довођења младих играча који ће израсти у фудбалере светске класе. Драго ми је да је прихватио посао", рекао је Чарлтон.

Фергусон је јуче саопштио одлуку да се повуче са клупе Јунајтеда после 27
година.

''Знам колико ће бити тешко наследити Фергусона''

Будући тренер Манчестер Јунајтеда Дејвид Мојес рекао је данас да зна колико ће бити тешко наследити Алекса Фергусона на клупи тог енглеског фудбалског клуба.

"Велика је част што су ми понудили да постанем следећи тренер Манчестер Јунајтеда. Драго ми је што ме је баш Алекс Фергусон препоручио за посао. Имам велико поштовање за све што је учинио", навео је Мојес за званични сајт Јунајтеда.

Фергусон је тренер Јунајтеда од 1986. године и од тада је освојио 13 титула шампиона Енглеске, пет ФА купа, четири Лига купа, две Лиге шампиона, један Куп победника купова, Супер куп Европе, Светско првенство за клубове и Интерконтинентални куп.

"Знам колико ће бити тешко наследити најбољег тренера икада, али прилика да водим Манчестер Јунајтед није нешто што долази често и заиста се радујем што ћу преузети то место следеће сезоне", рекао Ме Мојес.

Он је са Јунајтедом потписао уговор на шест сезона, а до краја ове ће водити Евертон у којем је од 2002. године.

"Имао сам сјајан посао у Евертону с правим председником, управом и директорима, као и невероватним играчима. Од сада па до краја сезоне, учинићу све што је у мојој моћи да осигурам што бољу позицију на табели", рекао је Мојес.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи