Читај ми!

Бивши нису "лоши момци"

Бивши генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић не жели да полемише са новом управом Звезде, јер поштује њен посао, али је дужан да објасни да бивши председник Владан Лукић и људи који су три и по године одржавали тај клуб нису "лоши момци", те на њих не треба "свалити" сву одговорност.

Стефановић је рекао да се морају предузети неопходни кораци за стабилизацију тог фудбалског клуба, али и да је потпредседник Небојша Човић на клупској Скупштини "нереално апострофирао" неке елементе финансијског извештаја.

"Морају да се предузму неки кораци неопходни за стабилизацију и треба управи пружити апсолутну подршку у реформама клуба. Чак и не сматрам да је злурадо што је неке ствари из извештаја доктор Човић мало нереално апострофирао, већ сматрам да је то урађено као апел да се скрене пажња на ситуацију у Звезди", навео је Стефановић.

Човић је, на Скупштини клуба саопштио да су расходи Црвене звезде у прошлој години били 20.117.193 евра, а приходи 9.227.652 евра. Он је набројао издатке које је имао клуб из Љутице Богдана, помињући кетеринг, премије за секретарице, траке за трчање и штоперице.

"Кетеринг нико није појео већ је то годишња услуга коју Звездин маркетинг пружа у ВИП ложи за време утакмица и снабдева шанкове на трибинама. Нико није јео гушчију паштету, то вам гарантујем", рекао је бивши генрални секретар Звезде.

Он је објаснио и да је дуг према обезбеђењу сабран са дугом из претходне године и додао да су трошкови велики, пошто је, према руководству такмичења, "скоро свака Звездина утакмица меч високог ризика" и да се по утакмици ангажује од 300 до 700 редара.

Стефановић је рекао да су фудбалери Кристијан Борха, Евандро и Пашеко морали да оду из клуба, како би се смањио буџет, што захтева и Уефа, као и да за њих није било понуда.

"Клуб је на њиховим платама уштедео око милион евра и на тај начин показао добру вољу према Уефа и избегао избацивање из такмичења где би свака година неиграња коштала клуб по пет милиона прихода и смањење вредности играча на тржишту", рекао је он и изразио уверење да ће Звезда на крају године бити у плусу.

"Повећана су примања играча јер је доведено 15 младих играча, већином репрезентативаца. Звезда има један од најмањих буџета за играче од свих познатих клубова у региону, али како је ситуација тешка можда тај буџет треба да буде мањи", додао је Стефановић.

Он је истакао да је Звезда изгубила много новца тако што није играла европске утакмице, што се уплата Гаспрома одужила и јер је одбијена понуда Салцубурга од четири милиона евра за Дарка Лазовића.

"Видим да ови људи имају ветар у леђа и подршку и тако треба да буде. Уверен сам да су пред Звездом бољи дани. Важно је да смо победили Јавор и да је сезона почела како треба", рекао је Стефановић и додао да се не стиди посла који је радио за Звезду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи