Читај ми!

Секс, дрога, Фергусон...

Сер Алекс Фергусон изјавио да су алкохол, дрога, секс и новац највеће опасности за развој младих фудбалера. Фергусон открива да су исхрана и добра физичка спрема веома важни у каријери сваког играча, као и да је шокиран њиховим данашњим платама.

Менаџер Манчестер Јунајтеда Алекс Фергусон рекао је данас да су алкохол, дрога, секс и новац највеће опасности за развој младих фудбалера.

"Ми смо изградили клуб на довођењу младих играча, али постоје одређене нуспојаве у развоју фудбалера и морамо да им помогнемо. Девојке улазе у њихове животе, пиће може да представља проблем такође, као и дрога. Све су то ствари са којима се младићи од 16 до 19 година суочавају", рекао је Фергусон за енглеске медије.

Он је додао да клуб утиче на младе фудбалере да не потроше сав новац на скупоцене аутомобиле.

"Доста момака долази из разорених породица, где су родитељи растављени, па морају да се носе и са тиме. Учимо их да фудбал није лак посао, већ обавеза. Морате да будете 100 одсто посвећени, бар у овом клубу", рекао је 71-годишњи менаџер.

Фергусон открива да су исхрана и добра физичка спрема веома важни у каријери сваког играча, као и да је шокиран њиховим данашњим платама.

"Они сада зарађују вше него Рајан Гигс када је потписао професионални уговор. Понекад помислим да њему можемо да му понудимо четворогодишњи уговор за четвртину новца који они добијају. У интересу сваког фудбалера је да буде у доброј кондицији како би могао да игра и кад наврши 30 година. Погледајте Гигса и Пола Сколса, они су све ово постигли зато што су пазили на себе", закључио је Фергусон.

Фергусон је на клупу Јунајтеда дошао 1986. године и са клубом је освојио 37 трофеја - 12 домаћих титула, пет трофеја ФА купа, четири Лига Купа, 10 Комјунити Шилда, један УЕФА Суперкуп, Куп победника купова, Интерконтинентални куп, титулу клупског првака света и две Лиге шампиона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи