Читај ми!

Лондон изненађен због "случаја Крушевац"

Енглеска фудбалска асоцијација у контакту са британском владом после кривичне пријаве против двојице енглеских фудбалера коју је поднела крушевачка полиција. "Нисмо добили званични документ... У контакту смо са владом и Уефом", наводи ФА.

Лондон још увек није званично обавештен о кривичним пријавама против енглеских фудбалера, које је поднела крушевачка полиција, али ФА у потпуности подржава своје играче и чланове стручног штаба који су се нашли усред немилих сцена на мечу младих препрезентација Србије и Енглеске.

"У контакту смо са британском владом због савета, а разговарали смо и са колегама из Уефе... Још нисмо званично обавештени о кривичним пријавама", саопштила је ФА.

Крушевачка полиција поднела је данас две кривичне пријаве против 12 особа због сумње да су на утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске извршили кривично дело насиља на спортској приредби или јавном скупу.

Пријаве су поднете против петорице репрезентативаца Србије и њиховог помоћног тренера, као и против двојице репрезентативаца Енглеске и њиховог помоћног тренера. Међутим, нису наведена имена играча и тренера против којих су пријаве поднете.

Кривична пријава поднета је и против тројице навијача због употребе пиротехничких средстава (три бакље и једне димне кутије) на северној трибини стадиона "Младост" у Крушевцу.

Реванш утакмица баража за пласман на Првенство Европе између Србије и Енглеске одиграна је у Крушевцу 16. октобра, Енглези су победили са 1:0 и изборили пласман на финални турнир у Израелу 2013. године.

На крају меча сукобили су се играчи и поједини чланови стручних штабова две селекције. Црвени картон у екипи Енглеске зарадио је Дени Роуз, а код Србије Слободан Медојевић.

Роуз је после меча рекао да су га навијачи у Крушевцу вређали на расној основи и да је два пута погођен каменом.

Европска кућа фудбала (УЕФА) покренула је дисциплински поступак против фудбалских савеза обе земље и одлуку о казнама донеће 22. новембра.

Фудбалски савез Србије (ФСС) прошле недеље је због учествовања у инцидентима казнио репрезентативце Николу Нинковића и Огњена Мудринског са годину дана суспензије у репрезентативним селекцијама, а чланове стручног штаба Срђана Максимовића (тренер голмана) и Андреју Милутиновића (кондициони тренер) са по две године забране рада у свим националним селекцијама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару