Динамо "нездрав" клуб?

Била је то оптичка илузија какву не дају ни крупни кадрови, овим речима је један колумниста телевизије "Eurosport" описао атмосферу на стадиону Максимир за време меча Лиге шампиона против ПСЖ-а. Овај колумниста констатовао да је Динамо пример како клуб који игра европску елиту не значни да је и „здрав клуб".

Динамо из Загреба и ове године је „црна овца" Лиге шампиона. Не само због игара које су ове сезоне за нијансу боље од прошлогодишњих, нити одсуства бодова, којих није било ни прошле године, већ пре свега због посете на Максимиру која је, у недостатку бољих речи, депресивна.

Динамо другу сезону заредом обара негативне рекорде, што на терену, што ван њега, јер слабе резултате засењује мизерна посета од тек неколико хиљада људи по утакмици на мечевима елитног европског такмичења.

Све ово привукло је пажњу једног од колумниста Јуроспорта, (Eurosport) стручњака за Балкан, Лука Трегура, који је на примеру Динама доказивао да клуб који учествује у Лиги шампиона није нужно и „здрав клуб".

Сећајући се прошлосезонске катастрофе на истом стадиону, када је Лион савладао „модре" са 7:1, Лук Трегур сматра да се ситуација у клубу уопште није променила, макар не на боље.

„Мамић, који у Динаму вуче све конце, обећао је на почетку сезоне да ће направити најбољи тим у историји. Али за разлику од прошле сезоне, када су се заиста појачали Шимунићем, Леком, Покривачем и Видом, ове сезоне су довели само Дују Чопа, док је много бољи играчМилан Бадељ отишао у Хамбург", сматра колумниста Јуроспорта, а преноси интернет портал Index.hr.

„Али не брините, све 'звезде' судара са Лионом су још ту: Голман Келава са својим прецизним испуцавањима, Домагој Вида познат по лепој плавој коси и казни од 100.000 евра због испијања пива и манијакалног домигивања. Ту је и Леко кога мрзе све судије, као и нови хрватски репрезентативац Самир за кога, и после седам година у Динаму, не знамо ко је", додао је он.

Француски колумниста осврнуо се и на игре Динама у домаћем првенству у којем је годинама неприкосновен.

„Да ли је Лига шампиона претешка за Динамо, или је у питању само прецењена екипа која у домаћем првенству 80 одсто голова даје уз помоћ судија и пенала", запитао се Трегур.

Њему је посебно у око упала невероватно мала посета, од неколико хиљада људи на стадиону који може примити више од 30.000 гледалаца.

„У Француској нико није приметио да је на мечу против Порта било само 4.500 људи, па су аутматски писали бројку од 19.000. Такву оптичку илузију не могу дати ни крупни телевизијски кадрови", сматра Трегур, подсећајући да су чак и играчи  нудили новац не би ли привукли људе на стадион.

И поред тога овај колумниста је похвалио неколико играча из Динамовог погона, посебно Врсаљка, Бећираја, Ковачића и младог Халиловића, али закључује да клуб који две године за редом учествује у Лиги шампиона, није и „здрав клуб".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару