"Орлови" се окрећу Македонији

"Од данас ћемо мислити само на уторак и утакмицу против Македоније. То ће бити много важан меч, али га ипак не бих оценио као пресудан у квалификацијама", рекао је дебитант у дресу Србије Ален Стевановић. Игњовски рекао је да он и његови саиграчи морају да предузму све како би у Македонији освојили сва три бода.

Репрезентативци Србије истакли су да је пораз од Белгије са 3:0 прошлост и да се сад окрећу будућности и утакмици четвртог кола квалификација за Светско првенство, коју у уторак играју у гостима против Македоније.

"Имамо још довољно прилика да се вратимо, да надокнадимо изгубљено и да се посветимо себи. Јуче је прошлост, окрећемо се будућности. Од данас ћемо мислити само на уторак и утакмицу против Македоније. То ће бити много важан меч, али га ипак не бих оценио као пресудан у квалификацијама", рекао је везиста Ален Стевановић на конференцији за медије у Старој Пазови, дан после утакмице са Белгијом.

Стевановић је против Белгије дебитовао за репрезентацију Србије.

"Уложили смо много протеклих дана, сада смо и разочарани, емотивно и физички испражњени, али то морамо да заборавимо. Одиграли смо добрих 45 минута, али смо кажњени за промашаје. У првом полувремену практично смо само ми постојали на терену, и дословце играли како смо хтели. После примљеног гола играли смо мало више срцем него главом и они су то искористили", рекао је фудбалер италијанског Торина.

Везни фудбалер Александар Игњовски рекао је да он и његови саиграчи морају да предузму све како би у Македонији освојили сва три бода.

"Заиста нам је тешко пао пораз пред нашим навијачима, али морамо да предузмемо све да у Македонији освојимо три бода", рекао је Игњовски. Играч немачког Вердера оценио је да Белгијанци изгледају као најквалитетнији тим у Групи А квалификација, у којој још играју и Хрватска, Велс и Шкотска.

"После три одигране утакмице Белгијанци заиста изгледају као најквалитетнији тим наше групе, мада је незахвално рећи да је лако победио било коју екипу у данашњем фудбалу, а посебно репрезентацију неке земље", оценио је Игњовски.

Он је казао да би све било другачије у утакмици са Белгијом да је његова екипа искористила неку од бројних прилика са почетка утакмице.

"Сигурно би све било другачије да је нека од наших прилика завршила голом, а овако се све срушило после једног центаршута Белгијанаца, који им је донео вођство. Крајњи исход меча свакако није одраз снага на терену јер смо у другом полувремену пали због умора, попустила нам је концентрација и два контранапада су била довољна да Белгија убедљиво победи", казао је Игњовски.

Због жутих картона против Србије неће играти најбољи македонски фудбалер Горан Пандев, а голман "орлова" Жељко Бркић истакао је да то не мора ништа да значи, пошто су и Белгијанци играли без два битна играча, па су победили.

"Јасно је да је Пандев сјајан играч и заиста га добро познајем из Италије, али из случаја са Белгијом видимо да су многи сматрали да је наша предност што им нису играли Ромелу Лукаку и Маруан Фелаини, а испоставило се да су њихове алтернативе биле најбољи појединци на утакмици", рекао је Жељко Бркић.

Репрезентација Србије гостује Македонији у уторак, 16. октобра од 20.30 на стадиону у Скопљу.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару