Белгијанци задовољни

Фудбалери Белгије не крију задовољство после убедљиве победе над Србијом у квалификационом мечу за Светско првенство. "Уплашио сам се мало на почетку, али када смо дали гол, све је било лакше", рекао је Де Брујн.

Репрезентативац Белгије Кевин Де Брујн рекао је после победе над Србијом у квалификацијама за Светско првенство да се мало уплашио на почетку утакмице када је противник претио, али да је после водећег поготка све било лакше.

"Уплашио сам се мало на почетку када је Србија опасно претила, али смо онда постигли гол и све је било много лакше. Срећан сам због гола, али најважнија су три бода. Цео тим психички и физички делује феноменално и пред нама је блистава будућност", рекао је Де Брујн белгијским новинарима после победе са 3:0 у Београду.

Капитен Белгије Венсан Компани навео је да је знао да ће почетак утакмице бити тежак, али да су он и његови саиграчи кризу на старту решили као прави професионалци.

"Веома сам срећан са оним што смо урадили у Београду. Поносан сам што играм у овом тиму. Знали смо да ће почетак утакмице бити тежак, пошто смо играли против младог тима, који је почео пун самопоуздања и са великом подршком публике, али смо то решили у маниру правих професионалаца", рекао је Компани.

Он је оценио да је кључну улогу у победи против Србије одиграо нападач Кристијан Бентеке.

"Бентеке је одиграо кључну улогу, све лопте ка напред биле су његове. На терену смо видели праве лавове и такав менталитет ће нас само водити даље ка успеху. Овај тим лепо напредује и биће још бољи, то обећавам", рекао је Компани.

Голман Белгијанаца Тибо Куртоа истакао је да је његова екипа имала среће на почетку утакмице, али да су касније одиграли веома зрело.

"Знали смо да ће нас Србија на почетку утакмице притиснути и добро смо смо се одбранили, а имали смо и мало среће, то не могу да оспорим. Међутим, мислим да Србија није била опасна када је меч дошао у наше руке. Одиграли смо веома зрело и остварили жељени резултат", истакао је голман Белгије и шпанског Атлетико Мадрида.

Белгија после три одигране утакмице води на табели Групе А квалификација за Светско првенство у Бразилу са седам бодова, колико има и другопласирана Хрватска, док је Србија трећа са четири бода.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару