Читај ми!

Митровић за победу црно-белих

Фудбалери Партизана су са 1:0 победили Јагодину у последњој утакмици трећег кола првенства Србије. Јагодинци пропустили своје шансе у првом полувремену, Митровић их казнио за пропуштено. У наставку доминација домаћина. Меч посматрало око 3.000 гледалаца.

Једини гол постигао је Александар Митровић ударцем главом у 41. минуту са пет метара, после центаршута Николе Нинковића са десне стране. У првом полувремену Партизан је имао већи посед лопте, али је Јагодина имала више прилика.

Гости су најближи голу били у 31. минуту, када је Драган Стојков центрирао са десне стране, а Огњен Мудрински шутирао главом са осам метара, али је голман Владимир Стојковић уз помоћ стативе сачувао гол.

Јагодинци су прву шансу имали у 10. минуту после контранапада, када је Стојковић такође одбранио шут Мудринског. Близу гола били су и у 20. минуту после корнера Јосипа Пројића, али је шут Вукашина Томића главом био непрецизан.

У другом полувремену Партизан је био бољи и лако сачувао предност. Најбољу прилику за гол у том периоду игре црно-бели су имали у 50. минуту, после одличног додавања Нинковића за Лазара Марковића. Нападач домаћег тима је претрчао Александра Живановића и изашао сам пред голмана Игора Бонџулића, али је шутирао поред гола.

У 74. минуту Немања Томић је погодио стативу гостујућег гола после ударца са око 20 метара. У наставку акције шутирао је Мохамед Камара, међутим, погодио је капитена Сашу Илића па је свиран офсајд.

На стадиону Партизана било је око 3.000 гледалаца. Партизан и Јагодина сада имају по две победе и пораз.

Вермезовић: Можемо и морамо боље

Тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић рекао је да је свестан да екипа мора и може боље уколико жели да елиминише Тромсо и пласира се у Лигу Европе.

"Надам се да људи разумеју нашу ситуацију, пролазимо кроз тежак период и није нам лако да се изборимо са свим проблемима. Надам се да ова победа може да буде најава бољих дана. Свесни смо да можемо и морамо боље", изјавио је Вермезовић.

Он се захвалио публици на подршци и позвао навијаче да у што већем броју дођу на реваннс меч против Тромсоа.

"Биће нам потребна подршка у четвртак и надам се да ће навијача бити много више него вечерас", поручио је Вермезовић.

Тренер Јагодине Симо Крунић истакао је да му је жао због пропуштених шанси у првом полувремену утакмице.

"Дошли смо са жељом да остваримо позитиван резултат, али нисмо успели. Промашили смо три добре шансе у првом полувремену и заслужено смо кажњени. У наставку смо пробали затворенију варијанту, а када ни то није прошло одлучили смо да ризикујемо. Ипак, Партизан има искусне играче и зналачки су сачували предност", закључио је Крунић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару