Читај ми!

Звезда славила у Новом Пазару

Фудбалери Црвене звезде победили су као гости Нови Пазар са 2:1 у утакмици трећег кола Супер лиге Србије. Црвено-бели до победе стигли након преокрета.

Домаћи тим повео је у 28. минуту голом Милоша Богуновића, али су преокрет гостима донели Филип Касалица поготком у 38. минуту и Лука Милуновић који је био прецизан у 53. минуту. Звезда сада има четири бода, као и Нови Пазар, али и утакмицу мање пошто је одложен дуел црвено-белих и Јавора у првом колу.

Први део утакмице припао је домаћем тиму, који је и повео после корнера и добре реакције Милоша Богуновића. Нападач Новог Пазара остао је сам у петерцу после центаршута Риста Ристовића.

Гости су изједначили 10 минута касније, када је Филип Касалица искористио дугачко додавање Николе Максимовића, добро се заградио и прецизним шутем из шеснаестерца савладао Владана Ђогатовића.

Само минут касније Звезда је могла до новог гола, али је шут главом Дарка Лазовића, после центаршута Николе Микића, успео да одбрани Ђогатовић.

Преокрет у корист гостију донео је Милуновић после корнера који је извео Лазовић. Лопту је са прве на другу стативу главом проследио Лука Миливојевић, а тамо је усамљен био Милуновић.

Тренер Новог Пазара Драгољуб Беквалац био је принуђен да током меча направи две измене због повреде играча. Прво је у 35. минуту изашао Ахмед Мујдрагић, а ушао Иван Ђоковић, док је у 49. терен морао да напусти Ристо Ристовић. Уместо њега играо је Игор Јелић. У 73. минуту Ђоковић се вратио на клупу, а ушао је Саша Попин.

Утакмица је требало да се игра пред празним трибинама, пошто је Нови Пазар одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије кажњен са два меча без публике на свом стадиону због туче навијача уочи сусрета 2. кола, против Радничког из Ниша, у којој је једна особа избодена ножем. На стадиону је, ипак, било око 50 гледалаца који су навијали за домаћи тим.

Фудбалери Звезде наредну утакмицу играће у четвртак против француског Бордоа у гостима, у реваншу последњег кола квалификација за Лигу Европе, док ће се у 4. колу Супер лиге састати на свом стадиону са Радничким из Ниша.

Нови Пазар ће у наредном колу првенства Србије играти против Смедерева у гостима.

Јанковић: "Тешка победа" 

Александар Јанковић је након утакмице био задовољан резултатом, иако по његови речима није успео да "превари" свог колегу са клупе Новог Пазара. Нови шеф стручнг штаба Црвене звезде победом је дебитовао у првенству, али доћи до те победе, било је по његовим речима веома тешко.

"Ово је за нас била много тешка утакмица. Намерно то нисам толикио желео да истичем у најави меча, али заиста је тако. Календарски, овај меч је дошао у изузетно тешком периоду, између два меча са Бордоом, зато честитам мојим момцима на данашњој игри. Када смо долазили овде, имао сам један велики циљ, а то је да освојимо три бода и један мали циљ, да "преварим" свог колегу Беквалца. Међутим, нисам успео, примили смо гол из корнера, и искусни и старији колега је показао да је велики стручњак. Жао ми је што је утакмица одиграна без навијача, али ја сам већ рекао свој став о томе раније. Изузетно поштујем пазарску публику, мислим да је то један права фудбалска средина, и феномен у овој нашој држави. Мене наставља да прати проклетство утакмица без публике, и као што знате, био сам тренер Звезде и у једином вечитом дербију југословенског и српског фудбала који је одигран без навијача. Још једном честитам момцима на победи у овој изузетно битној утакмици за самопоуздање, и надам се да ћемо у мечу са Бордоом имати шта да покажемо", рекао је Александар Јанковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару