Фудбал уживо: Јуве, наставак серије

Валери Божинов на прагу Партизана, преноси портал МОНДО. Фудбалска пијаца полако затвара своја врата. Луку Модрића од потписа у Реалу деле секунде, сати , дани... Ван Перси постигао првенац за "ђаволе", аутогол Видића. Бајерн убедљив на почетку Бундеслиге.

22.40 -  Јувентус савладао Парму са 2:0 и стигао до прва три бода у новом издању Серије А. Истовремено, "Стара дама" одржала ореол непобедивости, пошто у претходној сезони екипа Антонија Контеа није осетила укус пораза у Калчу.

22.34 - Волфсбург у финишу меча стиже до гола и победе на гостовању Штутгарту. Гол је постигао Барт Дост, прошле године најбољи стрелац холандске лиге. 

22.08 - Андреа Пирло дуплира предност Јувентуса против Парме. "Бјанко-нери" на најбољи начин почињу одбрану титуле и оправдавају оцену стручњака да су највећи кандидат за освајања Скудета и ове сезоне.

22.00 - Јувентус почео одбрану титуле утакмицом против Парме. Од 54. минута, поготком Лихтштајнера, "Стара дама" води са 1:0.

20.38 - Фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни могао би да одсуствује месец дана са терена због повреде у данашњем мечу против Фулама. Руни је посекао бутину у дуелу са Угом Родаљегом, изнесен је са терена и пребачен у болницу.

20.28 - Головима Азара са беле тачке и Фернанда Тореса, Челси забележио и трећу победу у овогодишњој Премијер лиги. На Стамфорд бриџу савладан Њукасл са 2:0.

20.21 - Ајнтрахт из Франкфурта савладао Леверкузен са 2:1. "Фармацеути" повели голом Кислинга, преокрет обезбедили Ајгнер и Ланиг.

20.08 - Спортски директор Олимпије Миленко Аћимовић чврсто решен да Роберт Просинечки преузме кормило "змајчека". 

19.55 - У првом мечу овогодишње Серије А, Фиорентина на свом терену, после преокрета, савладала Удинезе са 2:1. Гости повели преко Мајкосуела, Стеван Јоветић са два гола донео три бода "виоли". Настасић играо цео меч, Љајић до 66. минута, Бркић стандардан на голу Удинезеа, Баста преседео меч на клупи.

19.30 - Фернандо Торес улази у голгетерску серију. У финишу првог полувремена, "Ел Нињо" дуплира предност Челсија против Њукасла. Азар овога пута асистент.

19.28 - Почело је такмичење и у италијанској Серији А. Први меч играју Фиорентина и Удинезе. Гости повели поготком Мајкосуела, изједначио Стеван Јоветић. 

18.55 - Челси против Њукасла води са 1:0, поготком Едена Азара са беле тачке. Занимљиво је да је ово трећи једанаестерац досуђен за "плавце" у прва три меча у Премијер лиги (прва два искористио Френк Лампард).

17.57 - Јунајтед забележио прву победу у новој сезони, "ђаволи" бољи од Фулама 3:2. Ван Перси и Кагава постигли првенце у дресу Јунајтеда, Видић постигао аутогол.

17.45 - Завршени мечеви првог кола Бундеслиге: Гројтер Фирт - Бајерн 0:3 (Милер 43, Манџукић 59, Робен 79), Аугзбург - Фортуна 0:2 (Скахин 69, 79), Хамбург - Нирнберг 0:1 (Балич 68), Менхенгладбах - Хофенхајм 2:1 (Ханке 33, Аранго 79 - Фирмино 67), Фрајбург - Мајнц 1:1 (Крусе 49 - Иваншиц 65. пенал). Јуп Хајнкес, тренер Бајерна, најавио повлачење из фудбала на крају сезоне.

17.41 - Усаин Болт на утакмици Јунајтеда изиграва фоторепортера.

15.48 - Утакмица другог кола Премијер лиге између Сандерленда и Рединга, која је требало да се одигра у суботу од 16 сати, одложена је због јаке кише. Jака киша падала је током преподнева у северној Енглеској, и главни судија меча Нил Сварбрик, после прегледа терена и консултација са менанаџерима Мартином О'Нилом и Брајаном Мекдермотом, је одлучио да се утакмица не игра. Нови термин биће познат накнадно.

15.46 - Фудбалери Свонсија настављају да бриљирају на почеку сезоне у енглеској Премијер лиги. Тим који са клупе предводи Михаел Лаудруп савладао је у другом колу на свом терену Вест Хем са 3:0, па сада суверено држи прво место на табели са гол разликом 8:0.

15.24 - Никада није добро када вас Арагорн назове кукавицом. Познати глумац Виго Мортенсен, осведочени навијач Реал Мадрида, нема нимало поштовања према игри екипе коју са клупе води Португалац. "Без ризика нема славе. Мурињо је кукавица, има одличне играче али то не зна да користи".

15.20 - Динамо из Москве коначно је, након шест узастопних пораза, стигао до победе у новој сезони. Радост навијача најстаријег руског клуба додатно је увећана чињеницом да је савладан градски ривал - Локомотива из Москве, резултатом 3:2.

15.06 - Италијански репрезентативац Антонио Касано, на званичној промоцији у Интеру, рекао је да га је потпредседник Милана Адријано Галијани отерао из Милана. „Он је само обећавао, али ништа од тога није испунио. Окружио се људима који му само подилазе, а он једино такве воли". На крају се захвалио свима, од Берлусконија до тренера у стручном штабу и навијача - „заборавио" је сам Масимилијана Алегрија.

14.56 - Челси је одлучан у намери да задржи Давида Луиза, тако бар тврди менаџер Роберто ди Матео. Бразилац је занимљив Барселони и Манчестер ситију. „Луиз је важан играч ове екипе и будућности Челсија. Нормално је да је тражен, ипак је командант одбране репрезентације Бразила. Он, међутим, остаје у Лондону", рекао је Ди Матео.

14.51 - Како преносе италијански и поједини шпански медији, потпредседник Милана Адријано Галијани лети у понедељак у Мадрид како би последњи пут, барем у овом прелазном року покушао да на Сан Сиро врати Бразилца Каку.

14.48 - Бивши фудбалер Глазгов Ренџерса Морис Еду прећи ће до краја прелазног рока у Стоук. Клуб је преко званичне странице на Твитеру потврдио ову информацију.

14.38 - Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне изјавио је да са нестрпљењем ишчекује дуел против Челсија у Суперкупу Европе. „Људи мисле да је Челси бољи јер је освојио Лигу шампиона, али када се игра само један меч, сви знамо да је све могуће", рекао је популарни Чоло. Првак Европе и освајач Лиге Европе састаће се наредног петка, у складу са традицијом, у Монаку.

14.06 - Ирски фудбалер Дамијен Даф саопштио је данас да је одлучио да заврши репорезентативну каријеру и посвети се искључиво клупским обавезама у Фуламу.

14.04 - Како преноси портал МОНДО, Партизан је у својој потрази за нападачем стигао до Спортинга из Лисабона, тачније њиховог 26-годишњег нападача Валерија Божинова. Бугарин има на столу понуде Торина и Пескаре, а и сам је изјавио како би се радо враитио у Италију. Уколико се пак договори са Партизаном, Бугарин би у Хумску дошао на позајмицу.

13.33 - А овако тренира усамљени Лука Модрић...

13.18 - Управа шампиона Европе Челсија потврдила је да је ангажовала 21-годишњег везног играча Вигана Виктора Мозеса. Мозес је рођен у Нигерији, али игра за младу репрезентацију Енглеске. Медији на Острву наводе да је висина трансфера око девет милиона фунти.

13.05 - Фудбалски клуб Ливерпул договорио је долазак Нурија Сахина на позајмицу из мадридског Реала до краја сезоне. Иако је пре два дана изгледало да ће Сахин прећи у Арсенал, он ће на крају носити дрес Ливерпула, пошто прође лекарске прегледе у том клубу.

12.23 - Фудбалски клуб Пари Сен Жермен у петак је званично представио Тијага Силву и потврдио да до зиме не планира да доводи појачања. „За нас је прелазни рок завршен. Ово је последња презентација појачања за ову годину", рекао је Леонардо, спортски директор клуба.

12.00 - Један од најбољих бразилских голмана свих времена Феликс Мијели Венерандо преминуо је у петак у 74. години од последица срчаног удара. Феликс је био голман легендарне репрезентације која је у Мексику 1970. године Бразилу донела трећу титулу светског првака, а коју многи сматрају једном од најбољих икада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару