Читај ми!

Партизан се провукао у Норвешкој

Фудбалери Партизана изгубили су у гостима од норвешког Тромсеа са 3:2 (1:1), у првој утакмици плеј-офа квалификација за Лигу Европе. Реванш се игра за седам дана на Стадиону Партизана. "Црно-бели" пропустили неколико прилика за изједначење, али и домаћин имао своје шансе за убедљивији тријумф.

Занимљива утакмица у Норвешкој. Игра са "спуштеним гардом" донела је прегршт прилика на обе стране. Домаћин створио више прилика, није искористио неколико грешака одбране Партизана. С друге стране, играчи нашег шампиона у неколико наврата промашили оно што је било теже промашити него погодити.

"Црно-бели" неодлучно ушли у меч. Домаћи то користе, праве притисак на гол нашег шампиона. Први минут и прва прилика за Тромсе, напад је ишао по левој страни, уследио је центаршут, Иванов греши, али је Стојковић сигуран. У 3. минуту нова прилика за противника, после корнера највиши у скоку је Мбођи. Лопта, ипак, одлази поред гола.

Домаћи прпуштају стопостотну шансу у 6. минуту. Стојковић је истрчао са гола у покушају да спречи контру, али је промашио лопту. Испред Ондрашека Мољковић успева да пошаље лопту у корнер.

Партизан никако да дође до даха. Наредну прилику домаћин пропушта у 8. минуту. Након дубинске лопте у прилици је био Кристенсен. После велике гужве Саша Марковић успева да отклони опасност.

"Црно-бели" се коначно ослобађају притиска. Лазар Марковић је у одличном продору, долази до аут-линије, покушај повратне лопте је блокиран, од свега само корнер. Још неколико прилика на обе стране.

Тромсе долази у вођство у 37. минуту. Корнер са десне стране извео је Драге, Пријовић се најбоље снашао у казненом простору и главом шаље лопту иза леђа Стојковића, 1:0.

"Црно-бели" се брзо враћају из шока. Већ у 41. минуту могли су до изједначења. Центаршут Аксентијевића, Саша Марковић на другој стативи, успео је да захвати лопту, али она одлази преко гола.

У 43. минуту Партизан стиже до изједначења. Прецизан центаршут Волкова. Овог пута Саша Марковић је на правом месту и главом шаље лопту у мрежу.

Домаћи су у последњим тренуцима првог дела пропустили изгледну прилику за ново вођство. Слободњак за Тромсо са 35 метара, лопта упућена на петерац, сви из одбране гледају, неко је упућује ка празном голу, али је ту као из земље изникао Миљковић и са гол-линије спасао сигуран гол.

У наставку играчи Тромсеа још силовитије крећу ка голу Партизана. Ипак, прву шансу пропуштају "црно-бели". У 54. минуту фантастична прилика за Шћеповића. Иделно га је упослио Бабовић. Стефан је сам испред голмана, али шутира право у њега.

Домаћин узвраћа седам минута касније. Велика прилика за Пријовића, направио је прави дар-мар у казненом простору, али на крају погађа стативу. Два минута касније Драге шутира са око 12 метара. На срећу Стојковића, лопта одлази преко гола.

У 77. минуту било је 2:1 за домаћина. Поново корнер, овог пута Бјорк је надвисио све у шеснаетерцу и закуцао лопту у мрежу. Само четири минута касније на семафору је стајало 3:1. Мбођи је после прекида са десне стране, неометан, скочио и главом сместио лопту у мрежу.

"Црно-бели", ипак, успевају да се опораве од шока. У 83. минуту одличан центаршут Лазара Марковића, проналази Митровића коме није било тешко да главом убаци лопту у мрежу.

Играо се 88. минут, Лазар Марковић пропушта идеалну шансу за изједначење. Сам је избио пред голмана домаћих, шутирао је, али погађа голмана у руку. У последњем минуту поново је имао шансу Митровић након центаршута Лазара Марковића. Овог пута голман домаћих био је спретнији.

Реванш се игра за седам дана на стадиону Партизана.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару