Напредак у елити?

За српске терене не необична појава, да се место у најјачем фудбалском друштву добија иза кулиса или за зеленим столом, могла би да добије своју најновију епизоду. БСК из Борче, клуб који већ три године узастопно игра у Суперлиги, има финансијских проблема и жели да уступи своје место у елити Напретку из Крушевца. Контакти два клуба већ успостављени, преносе београдски медији.

Фудбалски кллуб Напредак, иако то право није изборио на терену, могао би ипак од наредне сезоне да заигра у Суперлиги.

Председник БСК Борче Обрад Ћесаревић изјавио је да његов клуб озбиљно размишља да управо Крушевљанима уступи своје место у елити.

Напредак је након јако бледих издања у првом делу сезоне, и након промене руководства и финансијера клуба, заиграо одлично у наставку и из доњег дела табеле стигао на корак до места које води у друштво најбољих.

Пласман у Суперлигу изборили су Раднички из Ниша, који је повратник у најјаче фудбалско друштво, и дебитант, екипа Доњег Срема из Пећинаца.

Сада се шанса за Напредак, чији је реконструисани стадион изненада добио домаћинство финала купа и добро се показао, стигла из правца Борче.

"Размишљамо да уступимо место Напретку, јер они имају све потребне услове. Крушевац је велики центар, треба гледати са људске и спортске стране. Било је контаката, али за сада не постоји ништа конкретно", рекао је Ћесаревић.

Основни проблем екипе из Борче су финансије, јер је то клуб који финансирају два лица.

"За предстојећу сезону ми немамо проблема, али препреке настају у сезони после те. Прича се да ће рефлектори бити обавезни, а ми још немамо новац за тако нешто. БСК финансирамо само (потпредседник) Драгомир Васић и ја. Од савеза смо за три године добили 20 лопти", истакао је Ћесаревић.

БСК је сезону у Суперлиги завршио на 12. месту са 30 освојених бодова, а у највишем рангу такмичења је већ три сезоне заредом..

Нови Пазар је прошлог маја на сличан начин дошао до места у Суперлиги, јер му га је уступио још један, условно речено, мали београдски клуб - БАСК.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару