После штрајка, казне

Знали су да је новац обезбеђен, и ово није смело да се догоди. Појединци су помислили да су изнад Звезде и ми као озбиљан клуб то не можемо да дозволимо. Уследиће казне за овај прекршај, рекaо је генерални секретар Звезде Ђорђе Стефановић коментришући једнодневни штрајк фудбалера.

Једнодневни штрајк Звездиних фубдалера продрмао је српски фудбал који је после узбуђења у финалу купа таман требао да уплови у мирније воде.

Први пут се на Маракани догодило да су играчи, због неисплаћених зарада, одлучили да прескоче тренинг, а уз то су имали и подршку стручног штаба на челу са Робертомо Просинечким.

Ова тужна епизода клуба из Љутице Богдана ускоро ће добити и епилог. Штрајк је експресно прекинут јер је играчима обећано да ће почетком наредне недеље добити неисплаћене зараде, али најављене су оштре казне за њихов чин.

Један од ретких ко се обратио јавности поводом овог случаја је  генерални секретар клуба Ђорђе Стефановић је најавио казне за „штајкаче".

„Знали су да је новац обезбеђен, и ово није смело да се догоди. Појединци су помислили да су изнад Звезде и ми као озбиљан клуб то не можемо да дозволимо. Уследиће казне за овај прекршај", рекао је Стефановић а пренеле су Вечерње новости.

Он је додао да су фудбалери обавештени да ће заостала примањ бити исплаћена с закашњењем и да је разлог томе узимање кредита од 1,7 милиона евра којим је Звезда уплатила дуговања бившим играчима и тренерима, што је био услов да добије лиценцу за европска такмичења.

„На дан штрајка смо за лиценцу УЕФА платили милионску суму. Обавестили смо играче о томе али није вредело јер су одлучили да штрајкују. Веровао сам да разумеју ситуацију јер ове године смо морали да исплатимо два и по милиона евра људима које нисмо ни видели. Урадили смо велику ствар, ослободили клуб претње да неће играти европска такмичења, а онда се догодило ово", додао је Стефановић.

Исти лист преноси да се играчима највероватније дугују фебруарске плате, док Стефановић тврди да је већина фудбалера намирена и да је штајк иницирала мања група играча.

„Разумемо њихову нервозу, али приоритет клуба је лиценца за Европу. Све обавезе према играчима ћемо испунити, мислио сам да им је то јасно. Само мали део екипе, њих тројица-четворица, имају велика примања и ту је реч о већим дуговима, док остали имају мање", навео је Стефановић.

Он је рекао да ће се ова ствар решавати унутар клуба, и да се неће белодањивати подаци, али да ће кривци за штрајк сносити озбиљне последице.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару