Читај ми!

За полусезону без пораза

Црвено-бели гостују у Новом Саду, циљ избећи пораз и тако завршити полусезону без пораза. Војводини је неопходна победа како би осигурали пласман у квалификације за Лигу Евроопе. Мотива на претек на обе стране. Све ово гарантује занимљиву фудбалску представу на “Карађорђу”. Меч се игра у недељу од 15.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

За Београђане меч нема резултатски значај, док се Новосађани боре са Радничким 1923, Слободом и Јагодином за две позиције које воде у квалификације за Лигу Европе. Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да ће његова екипа играти максимално ангажовано против Војводине и да ривали Новосађанима у борби за место на међународној сцени не треба да сумњају у регуларност те утакмице последњег кола Супер лиге за ову сезону.

"Нама значи свака утакмица и свака победа. Желимо да пролећну полусезону завршимо непоражени... Сигурно ћемо одиграти максимално и неће бити никакве сумње. Црвена звезда тако нешто није никада радила, нити ће. То што њима треба победа нас не занима, нека дођу до ње како треба", рекао је Просинечки.

Просинечки је, ипак, казао да ће извести "комбиновани" састав пошто жели да пружи шансу играчима који нису имали велику минутажу овог пролећа, као и да одмори оне који су у среду победили Борац у финалу Купа Србије са 2:0.

"Шансу ће добити неки играчи који нису пуно играли, али ко год да буде на терену, мораће да пружи максимум. Морам и да видим у каквом је стању екипа после прославе", рекао је Просинечки у шали.

Звездин тренер је поновио да ће о прелазном року причати тек када се заврши сезона, али је казао да су црвено-белима потребна "још два, три појачања".

"Ова млада екипа има још пуно простора да напредује и то је супер, јер значи да садашње игре нису лимит овог тима. Не бежимо од тога да су нам потребна још два, три појачања која желимо да доведемо", казао је Просинечки.

Он је додао да ће највећи приоритет у идућој сезони бити титула у првенству Србије, а на другом месту је пласман у групну фазу Лиге Европе.

На питање новинара да ли ће млади нападач из Аустралије Ели Бабаљ појачати Звезду овог лета, Просинечки је рекао да је београдски клуб "можда и заинтересован за њега".

"У понедељак ћу разговарати са челницима клуба и играчима, па ћемо после тога моћи да причамо о доласцима и одласцима", додао је он.

Припреме Звездиних фудбалера за наредну сезону почеће 18. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару