Читај ми!

Партизан слави без навијача

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије суспендовала је стадион Партизана, који ће тако у недељу против Металца без навијача прославити пету узастопну титулу шампиона. ФСС неће доделити пехар црно-белима на овој утакмици, већ када буду присутни и навијачи.

Црно-бели су кажњени због инцидената у последњем вечитом дербију и пропуста у организацији тог меча.

Утакмици ће, поред делегација оба клуба и представника медија, уз специјалну дозволу присуствовати и основци са Косова и Метохије, који су у посети Београду. Ово је трећи пут у пролећној сезони да ће Партизан због понашања навијача играти без публике. Претходно је таква ситуација била на мечевима са Јагодином и Јавором.

Меч последњег кола Супер лиге Партизан–Металац игра се у недељу од 15 сати на стадиону у Хумској.

ФСС: Нема доделе шампионског пехара без навијача

Фудбалски савез Србије саопштио је да шампионски пехар фудбалерима Партизана неће бити уручен у недељу против Металца, јер ће црно-бели тај меч последњег кола Супер лиге због суспензије стадиона играти без присуства навијача.

"ФСС поштује одлуку Дисциплинске комисије наше организације, али је и донео одлуку да том приликом неће бити свечаног уручења пехара намењеног прваку наше земље. Та одлука је донесена због процене да би свечана церемонија била потпуно непримерена због чињенице да ће трибине бити празне", наводи се у саопштењу.

ФСС сматра да је у спортском духу да том свечаном тренутку присуствују и присталице Партизана, које би у супротном биле кажњене због неадекватног понашања мање групе.
"На основу тога шампионски трофеј биће додељен на некој од наредних утакмица у оквиру нове сезоне, а у договору са руководиоцима Партизана биће одлучено да ли ће церемонија бити уприличена пре неког меча у квалификацијама за Лигу шампиона или пре сусрета Супер лиге. У том циљу, ФСС очекује да истоветно поступе и надлежни у Заједници клубова Супер лиге и да пехар Партизану буде уручен како је наведено", закључује се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару