Читај ми!

Потребна су нам појачања

Тренер фудбалера Партизана Аврам Грант задовољан је тимом, али су неопходна појачања да би се пласирао у групну фазу Лиге шампиона.

"Ово је добар тим, али мора да се појача. Редовно причам са челницима клуба, али морамо да видимо са каквим ћемо новчаним средствима располагати. Нисмо причали о конкретним играчима, али сам им рекао на којим позицијама су нам потребна појачања. Све зависи од тога колико новца ћемо имати", рекао је Грант новинарима на првом тренингу Партизана после освајања пете узастопне титуле првака Србије.

"Тешко је узети пет титула заредом, посебно у овој земљи, и то није мала ствар. Конкуренција је јака, али ја се надам и шестој. Играмо све бољи фудбал, али ипак много тога морамо да унапредимо. Мој циљ када сам дошао био је пласман у Лигу шампиона, што би био успех, али циљ остаје освајање титуле првака Србије и у следећој сезони", додао је Грант.

Израелски стручњак је истакао да је важно задржати постојећу екипу, јер се играчи добро познају.

"Потребно је задржати ову екипу, јер су то играчи који се много добро познају. Сваки озбиљнији тим хоће да сваке наредне године буде још бољи", истакао је он.

Бивши тренер Челсија, Портсмута и Вест Хема је оценио да ће за пласман у групну фазу Лиге шампиона бити потребан и повољан жреб.

"Много зависи од жреба, ниједна утакмица није лака, али је битно да нам не дође нека од најјачих екипа. То утиче на пласман у групну фазу", оценио је тренер црно-белих.

Партизан је на почетку сезоне испао у квалификацијама за Лигу шампиона од белгијског Генка, док је у последњем кругу квалификација за Лигу Европе испао од ирског Шамрока.

"Увек говорим играчима да прошлост не може да се исправи. Ми из тих ствари морамо да научимо како даље. Потребно је наћи решења и бити концентрисан. У Европи нема места за поправни. Морамо бити што опрезнији", казао је Грант.

Партизан се у следећем колу Супер лиге Србије састаје са "вечитим" ривалом Црвеном звездом, а Грант ће, ако црно-бели победе, бити први страни тренер који је славио против црвено-белих, пошто Лотар Матеус и Јирген Ребер то претходно нису успели да ураде.

"Желим победу у дербију, али не због тога да бих ја избио у први план. Последња два смо изгубили на несрећан начин. Разбијао сам многе статистике у својој каријери, па ћу тако пробати и ову да решим", рекао је Грант.

Он је додао да се нада да ће голман Партизана Владимир Стојковић бити спреман за меч за викенд, пошто се на претходном мечу против Борца у Чачку повредио и морао је да изађе пре времена из игре.

"Надам се да ће Стојковић бити спреман јер сам чуо да је веома добро играо у неком ноћном клубу", нашалио се Грант.

Партизан у следећем колу Супер лиге дочекује Црвену звезду у суботу у 19.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару