Читај ми!

Јувентус незадржив, Милан вреба

Фудбалери Јувентуса незадрживо грабе према 28. шампионској титули, многи ће реци 30. пошто су им две одузете у афери Калћополи, након што су убедљиво славили на гостовању у Новари са 4:0. Милан који чека грешку “старе даме”, савладао је Сијену са 4:1. Удинезе победио Лацио са 2:0, и преузео 3. место.

"Стара дама" близу титуле, 28. у историји клуба. На гостоваљу у Новари славли су са убедљивих 4:0 (2:0). Два поготка за Стару даму постигао је Мирко Вучинић, а по једном су се у стрелце уписали Марко Боријело и Артуро Видал.

Корак, какав - такав, задржао је Милан, који је победио у Сијени са 4:1 (2:0). Мрежу голмана домаћих Жељка Бркића погађали су Антонио Касано, што је његов првенац после операције срца, два пута Златан Ибрахимовић и Антонио Ноћерино.

Интер без суспендованог Дејана Станковића успео је да победи Ћезену са 2:1 (0:0) и знатно повећа своје шансе у борби за пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Ненад Томовић постигао је гол, али је Леће изгубио код куће од Парме 2:1 (0:0) и пропустио велику прилику да "прескочи" Ђенову и побегне из зоне испадања.

Управо Ђеновљани су у подневном термину изгубили у Болоњи са 3:2 (2:0) и додатно отежали своју ситуацију, уочи псоледња три кола. Бошко Јанковић није играо због црвеног картона у претходном колу против Милана.

Изузетно значајном победом, 15. ове сезоне, Удинезе је преузео трећу позицију на табели која директно води у Лигу шампиона. Три кола пре краја националног шампионата том месту се надају још три клуба - Наполи, Лацио и Интер, са истим бројем бодова као Удинезе (55).

Црно-бели су на свом стадиону "Фриули" изборили успех бољом игром у другом полувремену, а стрелци су били Ди Натале у 69. и Переира у четвртом минуту судијске надокнаде.

Резултати и стрелци 35. кола Серије А:

Болоња - Ђенова 3:2 (Портанова 24, Рамирез 37, Гарић 67 - Паласио 59, Јоркера 77)

Аталанта - Фиорентина 2:0 (Денис 11, Бонавентура 51)

Интер - Ћезена 2:1 (Оби 59, Зарате 72 - Ћекарели 57)

Леће - Парма 1:2 (Томовић 83 - Ђовинко 67, Палета 82)

Новара - Јувентус 0:4 (Вучинић 16, 64, Боријело 40, Видал 50)

Сијена - Милан 1:4 (Богдани 83 - Касано 26, Ибрахимовић 29, 90+2, Ноћерино 90).

Удинезе - Лацио 2:0 (Ди Нанале 69, Переира 90+3)

Јуче:

Палермо - Катанија 1:1, Каљари - Кјево 0:0, Рома - Наполи 2:2.

Табела: Јувентус 77, Милан 74, Удинезе 55, Наполи 55, Лацио 55, Интер 55...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару