Читај ми!

Бундеслигa 33. коло

Шалке у Лиги шампиона

Шалке је, коло пре краја првенства Немачке, обезбедио директан пласмана у Лигу шампиона наредне сезоне. Пласман у Лигу Европа обезбедили су Леверкузен и Штутгарт. Из лиге је испао Кајзерслаутерн, а Херта и Келн у последњем колу бориће се да избегну исту судбину.

Фудбалери Шалкеа наредне сезоне играће у Лиги шампиона, пошсто су данас у 33. колу Бундеслиге победили Херту са 4:0 и коло пре краја осигурали треће место, које дирекнто води у елитно клупско такмичење.

Први пратилац Борусија из Менхегладбах играла је нерешено (0:0) код куће против Аугсбурга и не може да достигне тим из Гелзенкирхена.

Двоструки стрелац за Шалке био је први стрелац лиге Клас Јан Хунтелар, а мрежу противника погодио је и шпански голгетер Раул Гонзалес, који се у 84. минуту на најбољи начин опростио од домаће публике.

Аугсбург је у дебитантској сезони изборио опстанак у елити, а у последњем колу ће се знати ко ће се Кајзерслаутерну придружити на путу за "цвајту". У незавидној ситуацији су Херта и Келн, који је данас доживео неуспех против Фрајбурга 4:1.

Шампиона из Дортмунда је славио са 5:2 на гостовању у Кајзерслаутерну, док је финалиста Лиге шампиона Бајерн головима Гомеза и Милера стигао до победе против Штутгарта.

Поред трећепласираног Шалкеа у Лигу шампиона ће ићи првопласирана Борусија Дортмунд, која је у прошлом колу други пут узастопно постала првак Немачцке и другопласирани Бајерн Минхен, који ће ове сезоне играти на свом терену у финалу елитног европског такичења.

Пласман у Лигу Европа обезбедили су петопласирани Бајер Леверкузен и шестопласирани Штутгарт.

Из лиге је испао Кајзерслаутерн, а Херта и Келн у последњем колу бориће се да избегну исту судбину. Онај клуб који буде успешнији играће у доигравању са трећепласираним из друге лиге. Тренутно Келн има два бода више од Херте, али и лошију гол разлику.

Резултати и стрелци 33. кола Бундеслиге:

Бајер - Хановер 1:0 (Кислинг 75)
Бајерн - Штутгарт 2:0 (Гомез 32, Милер 91)
Шалке - Херта 4:0 (Хунтелар 32, 87, Холтби 73Раул 84)
Фрајбург - Келн 4:1 (Мијдза 36, Гуеде 54, Калигури 54, Фрајс 90 - Подолски 47)
Кајзерслаутерн - Борусија Дортмунд 2:5 (Сантана 16. а.г. Де Вит 49 - Бариос 18, 26, 55, Геце 33, Перишић)
Хофенхајм - Нирнберг 2:3 (Бек 22, Брафхид 88 - Пекхарт 9, 71, Дидави 45)
Волфсбург - Вердер 3:1 (Салихамиџић 40, Хелмес 66, 89 - Росенберг 45)
Борусија Менхенгладбах - Аугсбург 0:0
Хамбургер - Мајнц 0:0

Табела: Борусија (Д) 78, Бајерн 70, Шалке 59, Борусија (М) 57, Бајер 51, Леверкузен 51, Штутгарт 50, Хановер 45, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару