Читај ми!

Шпанска утеха

Португалци нису успели да "покваре" шпанско финале. Шпански фудбалски клубови Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид пласирали су се у финале Лиге Европа. Билбао је у двомечу био бољи од Спортинга, док је Атлетико Мадрид надиграо Валенсију. Финале је на програму 9. маја у Букурешту.

Атлетик Билбао је у реванш меч на свом терену савладао португалски Спортинг из Лисабона са 3:1 и надокнадио пораз од 2:1 у првом сусрету. Атлетико Мадрид је у гостима победио Валенсију са 1:0 и укупним резултатом 5:2 се пласирао у финале.

Билбао је до одлучујућег поготка дошао у 88. минуту када је најбољи стрелац клуба Фернандо Љоренте скренуо лопту у гол после одличног потеза Ибаија Гомеса који је са неколико дриблинга "избацио" Андерсона Полгу и Шандаа и убацио лопту у петерац.

Баскијци су били бољи од почетка реванш утакмице и у 17. минуту дошли до предности голом Маркела Сусаете коме је претходио центаршут Икера Мунаина, после ког је Љоренте грудима спустио лопту.

Гости су голом Рикија Ван Волфсвинкела изједначили у 44. минуту, али је Гомес у последњим тренуцима првог полувремена поново довео своју екипу у предност. Билбао је у другом полувремену био бољи ривал, створио више прилика од противника и заслужено дошао до финала такмичења.

Атлетико из Мадрида је у реванш мечу полуфинала победио у Валенсији голом Адријана Лопеса у 60. минуту. Мадриђани су од 79. минута играли са играчем мање пошто је Тијаго Мендеш добио директан црвени картон, али фудбалери Валенсије нису успели да постигну ниједан гол.

Финални меч између Атлетик Билбаа и Атлетико Мадрида одиграће се 9. маја на стадиону "Национална арена" у главном граду Румуније Букурешту, чија је градња завршена прошле године и који може да прими 55.600 гледалаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару