Нови нереди у Немачкој

Део Хамбурга око стадиона Сент Паулија у недељу је проглашен за опасну зону пошто је дошло до још једног великог изгреда навијача, где су се присталице Сент Паулија, уочи меча са Ханзом из Роштока, тукле са полицијом. Нереде правили у навијачи Ајнтрахта, који су у Ахену славили пласман у Бундеслигу.

Део Хамбурга око стадиона Сент Паулија у недељу је проглашен за опасну зону пошто је дошло до још једног великог изгреда навијача, где су се присталице Сент Паулија тукле са полицијом. Разлог инцидента била је одлука полиције да забрани присталицама Ханзе да купе карту за утакмицу.

Овај дерби Цвајте (немачке друге лиге) и ранијих сезона знао је да почне и да се заврши жестоким окршајима присталица два клуба, тако да је полиција због лоших искустава из ранијих сезона на тај начин покушала да спречи долазак навијача на стадион.

Међутим око 2.000 присталица клуба из Роштока започело је у Хамбургу миран протест, док су се на другој страни окупили симпатизери Сент Паулија који су се придружили захтевима љутих ривала.

Домаћини су направили први корак када су жестоко напали полицију, која је одговорила гуменим мецима, сузавцем, а на крају је на улице морала да изведе и водене топове.

Подручје око стадиона Милернтор је проглашено за опасну зону у којој је полиција имала право да користи шира овлашћења него обично.

Меч је на крају одигран, а кога интересује - Сент Паули је добио меч резултатом 3:0. На стадиону није било навијача Сент Паулија који су бојкотовали меч.

Нереда је било и на мечу између Алеманија из Ахена и Ајнтрахта. Гости из Франкфурта су остварили важну победу од 3:0 што им је обезбедило повратак у Бундеслигу, па је 8.000 гостујућих навијача улетело на терен да прослави.

То се није допало домаћим навијачима којих је било 20.000 на стаидиону, али полиција је успела да спречи већи окршај.

Ово је само наставак навијачких сукоба који ове сезоне потресају немачки фудбал. Полиција у тој земљи још од Светског првенства 2006. године све теже контролише сукобе и најекстремније навијаче.

Није први пут да је полиција покушала да на високоризичним утакмицама забрани долазак гостујућих навијача тако што би забранила продају карата. Често су такве одлуке полиције пале на суду, али овога пута забрана је прошла. Ипак, ни то није на крају спречило жестоке нереде, који су овога пута били уперени против полиције.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару