Читај ми!

"Стара дама" води коло, Милан посустаје

Јувентус растурио Рому са 4:0 и побегао Милану на три бода разлике. Миланези ремијем пропустили прилику да одржи корак за “Старом дамом”. Немири у Ђенови. То је укратко епилог 34. кола Италијанске лиге.

Јувентус на најбољи начин искористио кикс најближег пратиоца Милана. У дербију кола савладана је "Вучица" са 4:0. Од самог старта домаћи су кренули силовито, притисли противника што је резултирало брзим вођством. Рома није имала снаге да се врати у меч.

"Стара дама" је повела већ у 4. минуту стрелац је био Видал. Исти играч је повећао на 2:0 само четири минута касније. Гостима је већ тада било јасно да немају шта да траже у вечерашњем мечу.

Све наде Роме срушене су у 26. минуту када је црвени картон зарадио голман Стекеленбург, који је скривио пенал. Пирло промашује пенал, али у наставку акције успева да постигне гол,  играо се 30. минут. Тачку на убедљиву победу Јувентуса ставио је Маркизио у 52. мунуту, када је искористио асистенцију Вучинића за коначних 4:0.

Фиорентина одолела Интеру, а пропуштена је и велика прилика да се савлада славни ривал. Најбољу прилику за гол пропустио је српски репрезентативац из Фиорентине Адем Љајић, који је у 69. минуту промашио пенал или прецизније речено голман Интера Жулио Цезар одбранио је његов ударац.

Матија Настасић одиграо је цео меч за Фиорентину, док је Дејан Станковић свих деведесет минута остао на клупи Интера.

Милан је посустао у трци за титулу јер је на свом терену освојио бод против Болоње голом Златана Ибрахимовића у надокнади времена. Шампиони сада имају исти број бодова колико и Јувентус који ће касније имати шансу да стекне предност после дуела са Ромом.

Вођство гостима донео је Гастон Рамирез у 26. минуту. Одбрамбени ниграч Милана Давиде Бонера зарадио је у 84. минуту други жути картон па је изгледало да ће Болоња однети три бода из Милана. Ипак, Ибрахимовић је неколико тренутака пре краја меча на асистенцију Урбија Емануелсона спасио бод за домаће.

Најзанимљивије је било у Ђенови, где су навијачи домаћег тима у 55. минуту код водства Сијене од 4:0 ушли на терен и прекинули меч, али су се ипак повукли и дозволили да се утакмица одигра до краја.

Ђенова, која се бори за опстанак дочекала је Сијену, али су гости из Тоскане већ после првог дела меча водили са 3:0. Двоструки стрелац био је Фабио Бриенца а једангол дао је Матиа Дестро.

У наставку меча Луиђи Ђорђи повећао је на 4:0 да би неколико минута касније навијачи домаћих ушли на терен и прекинули меч. После прекида од нешто више од пола сата меч је настављен а победу гостију је ублажио аутоголом Кристијано Дел Гросо.

Резултати и стрелци 34. кола Серије А:

Фиорентина - Интер 0:0

Милан - Болоња 1:1 (Ибрахимовић 90 - Рамирез 26)

Ћезена - Палермо 2:2 (Сантана 26, Ренела 29 - Бертоло 20, Силвестре 45)

Ђенова - Сијена 1:4 (Гросо 79. аутогол - Бријенца 17, 37, Дестро 19, Ђорђи 49)

Лацио - Леће 1:1 (Матузалем 82 - Божинов 90).

Јувентус - Рома 4:0

Субота:

Кјево - Удинезе 0:0
Парма - Каљари 3:0
Катанија - Аталанта 2:0
Наполи - Новара 2:0


Табела: Јувентус 71, Милан 68, Лацио 55, Удинезе 52, Наполи 51, Рома 50, Интер 49...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару