Читај ми!

"Краљеви" владају Каталонијом

Мадридски Реал савладао Барсу са 2:1 у 218. "Ел класику" и приближио се освајању титуле шампиона Шпаније. Победоносни погодак за "галактикосе" постигао Кристијано Роналдо у 73. минуту. Претходно, стрелци за своје тимове били су Сами Кедира и Алексис Санчез. Реал сада има седам бодова више у односу на вечитог ривала.

Фудбалери Реала дошли су надомак освајања титуле првака Шпаније, пошто су у гостима савладали Барселону са 2:1 и четири кола пре краја стекли седам бодова предности над највећим ривалом.

Ово је био први тријумф Реала у првенственом "Ел Класико" дербију од сезоне 2007/2008, а уједно и прва победа Жозеа Муриња на Ноу Кампу као тренера "краљевског" клуба.

Реал је вечерас био бољи у свим елементима и најавио смену Барселоне са шпанског трона, а како Мадриђани играју у последње време, врло могуће и са места првака Европе.

Играчи Реала потпуно су неутралисали најбољег фудбалера данашњице Лионела Месија, док је прва звезда Мадриђана Кристијано Роналдо још једном потврдио класу и сјајним голом решио меч и првенство.

Играо се 73. минут када је Роналдо "пролетео" по десном боку, оставивши иза себе малтене половину екипе Барселоне и са 15-ак метара преварио истрчалог Виктора Валдеса. То је практично био знак да шампионско славље Муриња на клупи може да почне.

Реал је био конкретнији на почетку утакмице, а Сами Кедира је после корнера у 17. минуту искористио смушеност домаће одбране и са пар метара "ћушнуо" лопту у мрежу.

Покушавала је након тога Барселона да дође до изједначења, држала лопту у ногама, али, једноставно, већи део времена није успевала да запрети онако како уме.

Ипак, у 70. минуту резервиста Алексис Санчез успео је да савладала Икера Касиљаса и улије наду навијачима Барселоне, али је исту убрзо угасио већ поменути Роналдо коме је то био 42. првенствени гол.

Прилику за реванш Барселоне ће имати у финалу Лиге шампиона, наравно, под условом да два шпанска великана претходно елиминишу минхенски Бајерн и лондонски Челси.

Резултати и стрелци 34. кола:
Мајорка - Сарагоса 1:0 (Виктор 33)
Спортинг - Рајо Ваљекано 2:1 (Сангој 18, Билић 78 - Лабака 51)
Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Санчез 70 - Кедира 17, Роналдо 73)

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару