Кан брани Суботића

Многи су осули паљбу по Невену Суботићу након његове реакције након што је Робен промашио пенал на сусрету између Бајерна и Борусије. Оливер Кан, легендарни голман Бајерна, има другачије виђење ствари. "То је управо менталитет какав вам треба да бисте побеђивали, то показује колика је ваша жеља за успехом, говори да желите да освојите титулу по сваку цену", рекао је Кан.

Легендарни бивши голман репрезентације Немачке Оливер Кан рекао је да је импресиониран игром Борусије из Дортмунда, а имао је речи хвале и за српског репрезентативца Невена Суботића.

Кан је посебно истакао тренутак са прошлонедељне утакмице између Борусије и Бајерна, када се Суботић унео у лице Робену након пенала који је Холанђанин промашио.

„Милионери" су тада однели минималну победу, и сада се налазе на корак од титуле, са осам бодова предности.

"То је управо менталитет какав вам треба да би побеђивали, то показује колика је ваша жеља за успехом, говори да желите да освојите титулу по сваку цену", рекао је Кан за немачки "Спорт билд".

Кан, најбољи појединац Светског првенства 2002. године, није искључио могућност да Борусија освоји и Куп, и самим тим и пети пут за редом слави у дуелу са Баварцима.

"Нисам сигуран да ће фудбалери Бајерна успети да се изборе са поразом и могли би изгубити и пети пут за редом", додао је Кан.

Некадашњи голман Бајерна и сам је био учесник неколико незаборавних сусрета између своје екипе и Борусије Дортмунд, и не крије да и данас црно-жути дрес буди агресивност у њему.

Неки од испада славног голмана су и када је ујео за врат Хаика Херлика, повукао за уво Андреаса Мелера, или налетео на Швајцарца Стефана Шапуизу.

И поред свега, Кан верује да би Дортмунд могао бити користан за Бајерн на дуже стазе.

"Када имате конкуренцију то значи да се стално морате преиспитивати, не смете се опустити или улењити", рекао је Кан.

Кан сматра да је тајна одличне игре Борусије млад, физички беспрекорно припремљен тим, кога предводи харизматичан и ауторитативан тренер који је фокусиран на освајање Бундеслиге, док се играње у Европи користило за стицање искуства.

Са друге стране Бајерн је концентрисан на пролаз у финале Лиге шампиона и могућност да заигра у њему на својој Алијанц арени.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару