Читај ми!

Победа за миран сан

Србија - Летонија 80:71 (крај). Изабраници Дуде Ивковића савладали Летонију у тешком и неизвесном мечу и пласирали се у наредну рунду такмичења. Крстић најефикаснији са 25 поена, Јаниченокс постигао 18. У понедељак последњи меч у групи Б, противник је Црна ГОра.

19.37 - Летонци покушавају да кроз пенал завршницу смање резултат, али је Недовић сигуран са линије слободних бацања. И последњи напад Летонаца Недовић успева да прекине и поенима Стефана Марковића завршава се утакмица - 80:71. Србија је обезбедила пласман у другу фазу такмичења.

19.29 - Поени Ненада Крстића са линије слободних бацања, а онда и срећна двојка Бјелице, Србија минут и по пре краја меча има осам поена предности. Шта смо све видели од Летонаца на овом шампионату, ништа још није готово. Ушло се у последњи минут, Јаниченокс промашује тројку, све је готово, Србија има плус седам - 76:69.

19.24 - "Бомба" Богдана Богдановића диже српску клупу на ноге. Већ се лакше дише, али Летонци сваки напад завршавају са линије слободних бацања. Срећом, нису баш најпрецизнији. Лоша деоница Србије, Меиерс постиже тројку, а онда краде лопту и закуцава за 72:68.

19.19 - Српки кошаркаши исувише брзо у последњој четвртини излазе из бонуса. Летонија сваки фаул кажњава са линије слободних бацања. Србија стабилизује игру, сада је криза ухватила Летонце. Марковић, после украдене лопте, погађа за 69:63.

19.12 - Последња деоница почиње тројком Стефана Марковића. Ипак, Летонија не одустаје. Јаниченокс погађа невероватан шут уз фаул, Бјелица враћа из улаза. После тројке Блумса, Летонија поново прилази на минус два - 63:61.

19.06 - После нове тројке Летоније, Недовић постиже поене уз фаул. Јаниченокс постиже другу везану тројку, само је "минус три". Богдановић прави кораке, Меиерс постиже нове поене за Летонце. Недовић враћа тројку. Летонци не промашују, али Богтдановић уз звук сирене постиже тројку од таблу и поставља коначан резултат после три четвртине - 58:53.

18.59 - Наступио је период безидејне игре Србије. Летонија полако хвата прикључак, али и даље је све у рукама Дудиних момака. Велики број слободних бацања виђено је у трећој четвртини, на обе стране. Крстић се бори под кошем Летоније, Блумс постиже тројку - 48:43.

18.47 - Друго полувреме почиње поенима Ненада Крстића са линије слободних бацања. И презимењак нашег капитена, Немања, који је на овом мечу добио значајну минутажу, одлично игра у нападу, Србија води 44:32.

18.23 - Недовић игра добру одбрану и закуцава у контри. Са друге стране, тројку постиже искусни Блумс. Немања Крстић први пут на првенству добио је прилику од Ивковића и одмах у првом нападу постиже поене. Сјајна одбрана Србије у овим тренуцима, Летонија не може до коша, прво полувреме је завршено - 38:28.

18.11 - Летонија одлично улази у другу четвртину, са серијом од 5:0 стиже на минус осам, Ипак, Катић је поново на висини задатка. Као да је Дудиним момцима понестало идеја у нападу, Летонци играју све боље, после четири минута игре у другом делу Ивковић тражи тајм-аут - 32:25.

18.00 - Нова мини-серија Ненада Крстића и Србија има више од дест поена предности (23:8). Сада је Катић у главној улози, постиже седам везаних поена, Србија у последњи минут прве четвртине улази са огромном предношћу. Бертанс постиже поене и поставља коначан резултат после првог периода - 28:15.

17.54 - Србија наставља са добром игром и после тајм-аута Летоније. Ипак, лоша вест за Ивковића, Богдановић је повредио скочни зглоб, али за сада наставља меч. Блумс погађа два бацања, Крстић незаустављив са друге стране - 16:6.

17.45 - Почео меч у Јесеницама. Први напад за Србију успешно завршава Богдан Богдановић. После поена Летонаца, Ненад Крстић погађа за два поена уз фаул, а Бјелица погађа после офанзивног скока. Слична ситуација као у претходном нападу Србије, поново крстић погађа уз фаул, 10:2.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару