Читај ми!

Летонци се не шале, Хрвати једва

У веома неизвесном мечу, Летонци су успели да приреде још једно изненађење и победе Црну Гору са 73:72. Истом разликом Хрвати су надиграли Грузијце кошем Томића девет секунди пре краја за 77:76. Украјина и Финска опет победиле.

У веома узбудљивој завршници Хрватска је победила Грузију, а Летонија селекцију Црне Горе. Нове победе остварили су Финци и Украјинци.

Кошаркашка репрезентација Хрватске дошла је до прве победе на Европском првенству, пошто је данас у другом колу Групе Ц савладала Грузију са 77:76.

Хрватска је, после тешког и веома убедљивог пораза од Шпаније (68:40) на почетку такмичења у Словенији, до победе данас дошла кошем Анта Томића девет секунди пре краја утакмице.

Најефикаснији у хрватској екипи био је Донтеј Дрејпер са 16 поена, Бојан Богдановић постигао је 15, а Дарио Шарић 12. Најбољи у тиму Грузије био је Ђорђи Цинцадзе са 25 поена.

Репрезентација Црне Горе је после победе над Македонијом на почетку шампионата изгубила у Групи Б од Летоније са 73:72.

Јунак друге победе највећег изненађења Евробаскета био је Кристапс Јаниченокс са пет поена у последњих 20 секунди.

Он је шест секунди пре краја донео победу погодивши кош нагазивши линију за три поена. Тако је спречио Тајриса Рајса да поново буде јунак за Црну Гору.

Тамнопути плејмејкер је постигао два поена из игре уз додатно слободно бацање за 72:71 десет секунди пре краја, али није успео да поново буде јунак свог тима као против Македоније, у среду. Меч је завршио са 24 поена.

Јаниценокс је меч завршио са 15 поена, док је најбољи у Црној Гори био Тајрис Рајс са 24 поена.

Украјина је у Групи А победила Израел са 74:67, док је у Групи Д Финска веома лако и убедљиво савладала Шведску са 81:60.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару