Читај ми!

Нова победа Дудиних "орлова"

Србија - БиХ 77:67 (крај). Кошаркаши Србије забележили и другу победу на Евробаскету, после Литваније савладана и екипа Босне и Херцеговине. Одлична игра у одбрани Дудиних момака, поново присутне осцилације у игри. У петак (21) меч против Македоније.

19.33 - Србија се задовољила победом, не јури кош разлику. Босанци успевају да смање разлику на крају меча на подношљивих минус десет, утакмица је завршена - 77:67

19.25 - Данило Анђушић постиже изузетно битну тројку, али са друге стране истом мером узвраћа и Першић. Катић постже нове поене за Србију, два минута до краја меча - 75:61.

19.13 - Велике осцилације у игри изабраника Душана Ивковића. На тренутке, Босна се враћа у игру, али чини се да српски кошаркаши и поред нешто слабије игре од 25. минута, ипак контролишу меч. Босна покушава тројкама да врати резултатски егал, питање је да ли ће бити времена за то. Остало је  шст и по минута до краја меча, само плус 11 за Србију - 68:57.

19.02 - Српски играчи као да су прерано почели да славе, па се Босна враћа у живот. Босна прави серију од 8:0, али Недовић тројком ствља до знања противнику да је Србија још у игри - 64:49. Готова је трећа четвртина.

18.49 - Србија је и у другом полувремену наставила са сјајном одбраном. Стефан Марковић предводи "орлове" у агресивном приступу игри, у нападу ствари функционишу како треба, Србија стиже и до 20 поена предности - 54:31. 

18.24 - Наступио је период лоше игре обе екипе. Поени су се у неколико минута постизали само са линије слободних бацања, уз много изгубљених лопти са обе стране. Лошу игру Србије у нападу разбија Катић поенима у рекету, а после добре одбране у контри је и Марковић - 45:31. Полувреме.

18.14 - Кикановић користи одличну асистенцију Телетовића и постиже поене уз фаул Крстића, са друге стране Катић асистира Анђушићу. Поново одлична одбрана Србије, Мицић сигуран са полудистанце, на другој страни закуцава Кикановић. Србија се мало опустила после велике предности, Ђедовић постиже поене уз фаул Катића - 40:26.

18.07 - Друга четвртина почиње новом тројком Србије, овога пута прецизан је Богдановић. Са друге стране истом мером узвраћа Першић. Сигуран је Катић, онда Мицић постиже тројку, Србија је у налету - 36:19.

18.01 - У екипи Босне у игру се укључује и Немања Гордић, лепо продире под кош и постже своје прве поене. Бјелица је сигуран са линије слободних бацања, као и Мирза Телетовић. Недовић поентира са полудистанце у полуконтри, Босна без идеје у нападу. Марковић постиже поене четири секунде пре краја прве четвртине и поставља коначан резултат - 28:16.

17.57 - И Бјелица се уписује у листу стрелаца, а после добре одбране Рашко Катић трчи контру и постиже лаке поене. Одлична игра Србије у одбрани, поени Недовића, а онда и Марковића после украдене лопте, "орлови" имају плус десет - 22:12. Тајм-аут тражи Аца Петровић, селектор Босне.

17.53 - Стефан МАрковић даје прву тројку за Србију на овом мечу и "орлови" су први пут у предности. Недовић, тек пто је ушао у игру постиже још једну тројку за Србију. Ђедовић у полуконтри постиже лаке поене, Дуда Ивковић траже први тајм.аут на мечу, резултат је 14:12 за Србију.

17.52 - Калинић постиже своје прве поене на мечу, узвраћа поново Телетовић. Крстић са своје позиције лако завршава напад Србије - 10:8 за Босну и Херцеговину. 

17.48 - Србија се брзо враћа у живот. Два коша Крстића, резултат је нерешен. Ипак, са друге стране узвраћа тројком расположени Телетовић. Ђедовић је сигуран са линије слободних бацања, Босна поново има предност 8:4.

17.46 - Прве поене на мечу постиже Мирза Телетовић после офанзивног скока. Крстаић на другој стртани први грешку у корацима, а Ђедовић је сигуран са линије слободних бацања. Добар почетак Босне, 4:0.

17.45 - У хали у Јесеницама почиње сусрет дугог кола Евробаскета, између Србије и Босне и Херцеговине. Директан пренос је на Првом програму РТС-а. 

Накан феноменалне стартне победе над фаворизованим Литванцима, кошаркаши Србије играју данас меч другог кола у групи Б против Босне. Иако у меч улазимо као благи фаворити, то се мора доказати на терену уз архивирање претходног меча.

Синоћ су заблистали против великих кошаркашких ривала. Литванија је упала у ритам наших младића из којег није успела да изађе током целог меча. Брзо, храбро, самоуверено играли су наши момци, зауставили најјача оружија Литваније - шут споља и доминацију у рекету. Међутим, иако је победа заиста велика, времена за славље напросто нема јер стиже нови противник и ново доказивање.

Наша потпуно нова екипа, предвођена преискусним Ивковићем, показала је како се игра модерна кошарка. Иако је једва састављена, због проблема са отказима и повредама, добили смо нове вође - пре свих фантастичног плејмејкера Немању Недовића и сад много искуснијег његовог имењака Бјелицу. Капитен Крстић пружа баш оно што смо од њега и очекивали - сигурност у скоку и "загарнтованих" двадесетак поена. 

Уз још полетних дебитаната, борбеног Рашка Катића и агресивног Стефана Марковића, наш тим ће бити све само не лак противник било којој европској селекцији.

Следи сусрет са Босном и Херцеговином. Наши суседи нису стартовали како су желели и планирали - Летонци су их победили у једној поприлично дивљој утакмици, са пуно трчања и шутева споља. Што би Американци рекли, гледали смо ''Run and Gun'' кошарку а она је више пријала Летонцима.

Мирза Телетовић се прободуи тек у другом делу меча, Кикакановић и Ђедовић вукли су Босанце. Међутим, нису показали много. Иако је то скуп прилично добрих кошаркаша, деловали су прилично раштимовано и играли са много солирања.

Селктор Петровић ће "флеке" из првог кола морати да вади против осокољене Србије. Надамо се да му то неће поћи за руком, и да ће наши момци победом елиминисати једно ривала у борби за пролаз у другу рунду шампионата и премештај у Љубљану.

Меч у Јесеницама почиње у 17.45 а директан пренос меча је на Првом програму.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару