Читај ми!

Словенија спремна за Евробаскет

Словенија ће од 4-22. септембра бити домаћин најбољим кошаркашким селекцијама Европе. Прва фаза такмичења играће се у четири града, а међу 24 најбоље репрезентације налази се чак шест екипа са простора бивше Југославије.

Словеначка премијерка Аленка Братушек вечерас ће на Прешерновом тргу званично отворити кошаркашко Европско првенство, чији ће се први део такмичења играти у четири словеначка града - Љубљани, Јесеницама, Цељу и Копру.

Екипе 24 европске земље су се већ сместиле у градовима у којима ће сутра почети такмичење по групама. Екипа Србије игра у Групи Б у Јесеницама против Македоније, Литваније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Летоније.

У Групи А такмиче се Украјина, Велика Британија, Француска, Немачка, Израел и Белгија, у Групи Ц Пољска, Словенија, Шпанија, Хрватска, Чешка и Грузија, а у Групи Д Финска, Грчка, Русија, Италија, Шведска и Турска.

На овогодишњем првенству учествује шест екипа држава са простора бивше Југославије.

Градови и спортски објекти у којима ће бити одржана групна фаза су спремни за велики кошаркашки догађај.

До сада је продато 90.000 улазница, а организатори верују да ће и преосталих 50.000 бити продато током групне фазе и за финале. За оне који не добију улазнице, испред спортских објеката и у бројним кафићима биће организовано гледање утакмица на великим екранима.  Телевизија Словенија ће преносити све утакмице на свом другом каналу.

Задовољни су и хотелијери, јер је у поменутим градовима и у њиховој околини немогуће добити слободно место, а најзадовољнији су туристички радници, који очекују велики туристички прилив гостију љубитеља кошарке из целе Европе и света.

Контроле на улазу у дворане биће строге и гледаоцима под утицајем алкохола неће бити дозвољен улазак, а највећи проблем, како истичу организатори, биће паркирање аутомобила, јер паркиралишта у местима и око спортских објеката имају ограничен број места.

Зато се гледаоци позивају да на утакмице дођу градским превозом, а власници угоститељских објеката поручили су да госте неће оптеретити високим ценама. Тако ће жестоко алкохолно пиће коштати око 1,70 евра, а пиво до два евра.

Европско првенство завршава се 22. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару