ШВА - ИТА 2:0
НЕМ - ДАН 21.00
Читај ми!

Регионални медији: Фудбалери Србије испали, Словенци славе историјски успех

Сви регионални медији испратили су са великом пажњом елиминацију фудбалске репрезентације Србије са Европског првенства у Немачкој.

Фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира у осмину финала ЕП, пошто је одиграла нерешено против Данске 0:0, у мечу последњег, трећег кола Групе Ц, а исти резултат је био и на дуелу Енглеска - Словенија.

Србија није успела да се пласира у осмину финала ЕП, пошто је са два освојена бода завршила на последњем, четвртом месту у групи Ц. Енглеска је освојила прво место са пет бодова, док је Данска друга са три. Словенија је освојила треће место са три бода. Ове три селекције су избориле пласман у осмину финала ЕП.

Медији у Загребу су са посебном пажњом испратили оба дуела у групи Ц, јер је Хрватска пре почетка ових мечева имала теоретске шансе да се пласира у осмину финала ЕП.

Међутим, пошто су мечеви Србија - Данска и Енглеска - Словенија завршени без голова, Хрватска је изгубила све шансе да буде једна од четири најбоље трећепласиране селекције због чега је елиминисана са ЕП.

Јутарњи лист доноси наслов: "Хрватска испала са ЕУРА, Словенци славе историјски успех, Срби се враћају кући". Такође, Јутарњи преноси речи капитена Србије Душана Тадића после утакмице са Данском да је разочаран резултатом у Немачкој.

Јутарњи наводи изјаву селектора "орлова" Драгана Стојковића да се "Србија није осрамотила на ЕП". Хрватски сајт "24sata.hr" у наслову текста истиче да су "орловима скресали крила". "Безидејни 'орлови', са недовољних 0:0 против Данске, испали су са ЕУРА. Србија није показала превише током целе утакмице.

У првом полувремену нису имали ниједан ударац, а у наставку су се пробудили тек на крају утакмице", наводи овај сајт. "Словенија иде у осмину финала ЕП, Србија испала", преноси хрватски Индекс и подсећа да Србија није успела да дође до победе против Данске, која би одвела "орлове" у осмину финала континенталног шампионата.

Подгоричке Вијести су такође са великом пажњом испратиле дешавања у групи Ц на ЕП у Немачкој. "Крах Србије, бледа Енглеска прва у групи, Данска испред Словеније због бољег учинка у квалификацијама", наводе Вијести и преносе изјаве српских репрезентативаца после меча са Данском.

"Показали смо како се бори и гине за Србију", рекао је Рајковић после меча. "Још један резултатски неуспех Србије. После СП у Катару када Србија није прошла гурпу, исто се десило и сада на ЕП. Са два бода, 'орлови' су заузели последње место у групи", преноси црногорски Дан. Сарајевски Аваз наводи да је Србија можда оштећена за пенал на мечу против Данске, пошто је Александар Митровић оборен у противничком шеснаестерцу.

Овај сајт истиче да су навијачи по завршетку меча звиждуцима испратили фудбалере Србије са Алијанц арене. Klix.ba преноси изјаву селектора Србије Драгана Стојковића после утакмице са Данском да је поносан на фудбалере. "Мислим да смо оставили добар утисак, играчи заслужују све честитке за борбеност. Представили су Србију на најбољи начин", рекао је селектор Србије.

Медији у Љубљани хвале фудбалере Словеније због пласмана у осмину финала ЕП и подсећају да је Србија завршила континентални шампионат са два ремија и једним поразом. "Невероватне сцене из Немачке! Срби извиждали и вређали репрезентативце. Српски фудбалери су после меча желели да се захвале на подршци, али су наишли на гнев навијача", преносе Slovenskenovice.si.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару