СЛО - СРБ 1:1 (крај)
ДАН - ЕНГ 18.00
ШПА - ИТА 21.00
Читај ми!

Саутгејт: Не би ме изненадило да Србија нападне

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт изјавио је да Србија има добре индивидуалце и да очекује тешку утакмицу, као и да ће екипа дати све од себе да победи.

Репрезентација Енглеске у недељу игра утакмицу првог кола групе Ц на Европском првенству против Србије од 21.00 у Гелзенкирхену.

"Биће веома тешко, имају добре индивидуалце са искуством, опасан напад, знам да нас чека тешка утакмица на отварању и даћемо све од себе да победимо. Наш фокус је да прво прођемо групу, јер је то први корак за нешто више", изјавио је Саутгејт на конференцији за медије.

Саутгејт сматра да Србија има добре нападаче и да се неће бранити.

"Селектор Стојковић има разне опције и различите системе. Знамо да њихови нападачи стварају проблеме за сваки тим. Мораћемо да се носимо са њима. Опет, сваки тим има мане и ми смо на томе радили током недеље. Не би ме изненадило да нападну. Добро се крећу по терену, имају добру транзицију, стрпљиви су. Не очекујем да ће седети и бранити се, њихов тренер не игра такав стил", рекао је Саутгејт.

Капитен фудбалске репрезентације Енглеске Хари Кејн очекује тешку утакмицу, а посебно је похвалио Душана Тадића и Александра Митровића.

"Имају доста квалитета, сјајне голгетере и нападаче. Велика су претња по наш гол, биће агресивни, добро се бране. Очекујем тешку утакмицу, али фокус је на нама као и увек. Међутим, знам да ће бити тешко. Желимо да победимо, али у фудбалу свашта може да се деси. Зато морате да се припремите, хоћемо да играмо наш стил, да будемо агресивни. Митровић је врсан голгетер и за клуб и за земљу. Тадић је такође техичики фантастичан играч, два момка од којих знамо шта нам долази", изјавио је Кејн.

Селектор Србије Драган Стојковић изјавио је да постоји шанса да његов тим нападне фаворизованог ривала.

Енглеска је један од највећих фаворита за освајање Европског првенства, уз екипе Француске, Португала и Немачке.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије