ЧЕШ - ТУР 1:2
ГРУ - ПОР 2:0
СЛВ - РУМ 1:1 (крај)
УКР - БЕЛ 0:0 (крај)

Пикси: Утисци помешани, Данска није непобедива

Фудбалери Србије у суботу неће имати тренинг, пошто им је селектор Драган Стојковић Пикси дао слободан дан. Стојковић је на конференцији за медије дан након ремија са Словенијом рекао да су утисци помешани, али да његова екипа сама решава своју судбину и да Данска није непобедива.

Пикси: Утисци помешани, Данска није непобедива Пикси: Утисци помешани, Данска није непобедива

Србија је у четвртак у другом колу групе Ц на Европском првенству одиграла нерешено (1:1) са Словенијом. Селектор Србије Драган Стојковић Пикси рекао је дан након утакмице у Минхену да су утисци помешани.

"Могли смо да изгубимо, а нисмо изгубили, а опет са друге стране смо учинили све да победимо, али није дошло до тога јер у реализацији нисмо били на нивоу", истакао је Стојковић.

Задовољан је јер су "орлови" створили велики број шанси.

"Створен је велики број шанси, што је добро на турниру, на јаком такмичењу, али некада када видите лопту у мрежи, не мора тако и да се деси. И даље остајемо у игри, свесни чињенице да ако желимо, а желимо, да идемо напред, ми морамо једну утакмицу да победимо", нагласио је Стојковић.

Репрезентацији Србије за пласман у осмину финала потребна је победа у последњем колу против Данске 25. јуна.

"Данска је добра у сваком случају, они су стандардно на том неком нивоу што се тиче учешћа на првенствима Европе и света. Екипа су са којом може да се игра, нити су непобедиви, нити су недодирљиви. Ми имамо своју калкулацију, своју математику и учинићемо све да решимо меч у своју корист", рекао је Стојковић.

Упозорава да неће бити лако, као што није било ни у прве две утакмице.

"Пружа нам се шанса да решимо своју судбину. Гледали смо их, гледали смо утакмицу против Словеније, гледали смо против Енглеске и што се тиче анализе и неких информације, играчи ће бити правовремено обавештени о томе и у том циљу ћемо се спремати да што боље дочекамо меч", рекао је Стојковић.

Истакао је да има план како треба репрезентација да игра, али да је још увек рано да се говори који играчи ће почети утакмицу са Данском.

"Имам једну групу играча, тај број је на 26, сви они конкуришу за место у тиму. Играмо храбро, играли смо са Митровићем и Влаховићем, није то храброст да неком доказујем не знам шта, то је моја одлука, али нису то била два класична нападача. Влаховић је имао улогу повученије деветке, ако сте испратили, а јесте. Квалитет који имамо је такав какав је, то је то. Долази нам Данска, размислићемо како и са којим играчима ћемо стартовати. Ја већ имам у глави слику како треба да играмо, али мислим да је непотребно четири дана пре утакмице причати о томе", нагласио је Стојковић.

"Слободан дан да буду са породицом"

Фудбалери Србије у суботу неће имати тренинг, пошто им је селектор Драган Стојковић Пикси дао слободан дан. 

"Имали смо тренинг јутрос. Играчи који су играли су одрадили свој део посла, завршили смо то. Сутра је слободан дан, имаће слободан дан да буду са породицом", изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Стојковић је такође саопштио да репрезентација Србије у понедељак неће имати тренинг у Минхену, него у кампу у Аугзбургу.

"У понедељак ћемо тренирати овде, официјални тренинг ће бити у кампу, после тога у поподневним сатима идемо за Минхен јер тај официјални тренинг би требало по плану да буде у кампу Бајерна, али пошто је то даље, ако желите, можете и ово. Процена је да овде одрадимо тренинг и да на миру одемо за Минхен", објаснио је Стојковић.

"Павловић је колабирао, па смо га враћали у живот"

Стојковић је открио да су неки играчи на утакмици против Словеније имали проблем због велике врућине.

"Утакмица је играна у 15 часова и на полувремену су два-три играча колабирала, колико је било тешко трчати, борити се, враћати се психолошки после гола који је постигнут после наше грешке", изјавио је Стојковић.

Стојковић је открио да је Страхиња Павловић један од играча који је имао проблем.

"Павловић је колабирао, па смо га враћали у живот, заиста је било тешко. Видим да је мени вруће, претпостављам да ћемо се онесвестити од спарине и топлоте. Ни њима, ни нама није било лако, истрчали су 111 километара, што је добра цифра, они 113. Знате који је разлог? Ми смо имали лопту, они су морали да трче", рекао је Стојковић.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару