ХРВ - ИТА 21.00 (РТС1)
АЛБ - ШПА 21.00 (РТС2)

Пикси на конференцији: Показали смо карактер и да се никада не предајемо

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је након ремија са Словенијом у Немачкој да се српски фудбалери не предају, да верују до краја и да је резултат дошао као награда за то.

Пикси на конференцији: Показали смо карактер и да се никада не предајемо Пикси на конференцији: Показали смо карактер и да се никада не предајемо

Фудбалске репрезентације Србије и Словеније одиграле су у Минхену без победника (1:1) у мечу другог кола групе Ц Европског првенства у Немачкој.

Лука Јовић је голом у финишу дуела сачувао наду "орловима" да могу до елиминационе фазе.

"За многе је утакмица била завршена, за нас није. Тешка утакмица, то смо знали, ово је Евро, није пријатељска утакмица, сваки гол је важан. Оно што је важно за мене, јесте да смо креирали много шанси, али ниједна лопта није ушла у мрежу. Једноставно данас нисмо хтели да прихватимо да изгубимо од Словеније", истакао је селектор Србије.

"Не могу ништа да замерим играчима"

Стојковић је нагласио да меч са Словенијом није био лак.

"Тешка утакмица у смислу статистике. Ми смо у далеко већој предности у односу на Словенце, због броја шанси, шутева. То је наш стил који желимо. Некада шансе не морају да буду голови", изјавио је Стојковић.

Нагласио је да је остао сталожен и прибран након што је Словенија повела.

"Када дођете у ситуацију да овако примите гол морате да будете сталожени, без еуфорије. Био сам прибран и вукао потезе за које сам сматрао да ће нам донети добро. Када видимо изузетно висок степен карактера код нас и менталитета да се не предајемо, могу да будем задовољан. Мислим да смо изменама и освежењем на терену успели да будемо сталожени и сачекамо једну шансу", нагласио је Стојковић.

Напоменуо је да су се играчи Србије борили и да су показали карактер.

"Од сваког играча који уђе очекујем да игра буде унапређена. Верујем да је Јовић играч калибра и голгетер и да најмању шансу може да претвори у гол. Зато је и ушао, као и Сергеј Милинковић-Савић, Лазар Самарџић... Створили смо много шанси, али мислим да смо показали карактер и да смо показали да се не предајемо. План је био да победимо утакмицу, то говори и састав тима који сам извео. Био бих разочаран и незадовољан да смо завршили меч без шута на гол и шансе. Овако не могу ништа да замерим играчима. Борили су се, веровали, и то је најважније", нагласио је Стојковић.

"Одбрана је данас одрадила врхунски посао"

Селектор Србије је рекао да екипа мора да буде активнија и да не греши у лаким додавањима.

"Стално радимо на том једном сегменту, тако и тренирамо. Говоримо да је почетак меча важан, али је важно и полувреме, завршница. Наравно да морамо да будемо активнији, да користимо простор и да се не греши у лаким пасовима. Одбрана је данас одрадила врхунски посао, није лако играти са шпицевима Словеније, одрадили су лавовски посао и свака им част на томе. Радимо на томе да будемо константни 90 минута, али није лако, имате и противника", рекао је Стојковић.

Похвалио је Луку Јовића, који је ушао у игру у 64. минуту уместо Душана Влаховића и постигао гол.

"Волим много Јовића. Постигао је гол. Зато је ушао у игру. Увек сам веровао у њега. Знам да му је увек потребно мало простора. Ово је добро за његово самопоуздање. Сваком играчу је битно да да гол. Овај гол нам даје наду да верујемо у наш сан да прођемо даље", истакао је Стојковић.

Србија ће у трећем колу 25. јуна играти против Данске, док ће се Словенија истог дана састати са Енглеском.

понедељак, 24. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару