СЛВ - РУМ 1:1
УКР - БЕЛ 0:0
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00
Читај ми!

Друловић за РТС: Утакмица са Словенијом је кључна, верујем у победу

Некадашњи репрезентативац Србије Љубинко Друловић рекао је у укључењу за Јутарњи програм РТС-а да верује у победу "орлова" против Словеније у утакмици другог кола групе Ц Европског првенства.

Друловић је био део екипе која је пре 24 године забележила последњи наступ на Европским првенствима.

"Нико није очекивао 2000. године да се оволико дуго нећемо пласирати. Због тога је и чињеница да смо се квалификовали добар резултат. Надам се да ћемо направити бољи резултат него тада у Белгији и Холандији и да ће фудбалери успети да обрадују народ", изјавио је Друловић.

Друловић је био селектор омладинске репрезентације која је освојила Европско првенство, а неки од играча којима је тада био тренер су сада на првенству у Немачкој.

"Ми смо 2000. године имали добар тим и атмосферу, али смо нажалост изгубили од домаћина Холандије која је имала одличну екипу, али вероватно нисмо заслужили тако убедљив пораз. Видим да је и сада атмосфера фантастична и да имамо све услове да направимо добар резултат", рекао је Друловић.

 Додао је да ће сусрет са Словенијом бити кључан, али и да верује у добар резултат.

"Утакмица са Словенијом биће кључна. Словенија је веома добар тим и биће сигурно веома мотивисани, као што су били и 2000. године, али мислим да можемо да направимо добар резултат. Не бих поредио ову са тадашњом генерацијом, а драго ми је што је чак шест играча из моје омладинске екипе сада на првенству", додао је некадашњи вршилац дужности селектора А селекције.

Друловић сматра да су српски играчи способни да се носе са притиском који носи играње на великим такмичењима.

"Мислим да су они у најбољим играчким годинама када знају да преузму одговорност. Знају да се много од њих очекује, али мислим и да могу да се носе са тим притиском. Сигуран сам да ће на следећем мечу дати максимум и ако понове партију из првог кола неће бити проблема", изјавио је Друловић.

Прибрачева: Здраво је гледати спорт 

Спортска психолошкиња Ана Прибрац изјавила је приликом гостовања у Јутарњем програму да се људи кроз размену емоција повезују заједничким гледањем спорта.

"Људи воле да гледају спорт пре свега због емотивног пражњења. Тада можемо да ослободимо све могуће емоције и да се кроз њих повежемо са другим људима. Када гледамо утакмицу можемо и да се смејемо, радујемо, али и псујемо и на тај начин се емотивно испразнимо. Често нам успеси и неуспеси спортиста враћају сећања на наше личне догађаје и због тога се повезујемо са њима", изјавила је Прибрачева.

Додала је да је подршка публике увек од великог значаја за играче.

"Спорт је у последњих десет година напредовао на сваком могућем нивоу. И што се тиче навијања, али и физичке и менталне припреме. Мислим да ће наша репрезентација управо због подршке направити добар резултат", рекла је Прибрачева.

Према њеном мишљењу, клупске поделе би требало да се забораве када се гледа репрезентација.

"Свака особа има потребу за осећајем припадности. Емоције које се испољавају током утакмица нам помажу да се повежемо и на тај начин се гради јединство. Тада се заборављају поделе на клупском нивоу и људи теже том осећају јединства, јер се као део групе осећамо јачима", изјавила је Прибрачева.

На крају је изјавила да је гледање спорта здраво, све док не пређе у колективну еуфорију.

"Колективни занос није пожељан када се оде у претерану еуфорију, као што је то био случај на претходном првенству. Тада се изграде превелика очекивања, која могу довести и до разочарања. Научно је доказано да је здраво гледати спорт, али је потребно остати у границама адреналина, заједништва и размене емоција", закљиучила је Прибрачева.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару