ТУР - ГРУ 18.00
ПОР - ЧЕШ 21.00
Читај ми!

Влаховић: Енглеска је фаворит, али можемо до доброг резултата

Српски нападач Душан Влаховић изјавио је да је Енглеска фаворит за освајање Евра, али да ће Србија имати шансу уколико играчи буду пружили максимум.

Меч између Србије и Енглеске на програму је у недељу од 21.00 у Гелзенкирхену.

"Енглеска је један од најјачих тимова на турниру. Биће веома тешко, али ми ћемо дати све од себе да оставимо добар утисак. Енглеска има одличне играче у свим линијама тима и мораћемо да пружимо максимум уколико желимо да остваримо позитиван резултат", рекао је Влаховић.

Прокоментарисао је Влаховић и поређења са Харијем Кејном.

"Ове године је дао више од 50 голова и он је један од најбољих нападача на свету. Не бих желео да се поредим с њим и стављам притисак на себе. Веома сам млад и играм без притиска, али свакако да ћу имати шансу да се докажем. Покушаћу да достигнем тај ниво, а најважнији је напоран рад. Надам се да ћу играти још 15 година", додао је Влаховић.

Фудбалер Јувентуса је рекао и да ужива у сарадњи са Александром Митровићем.

"Митровић је као најбољи стрелац у историји репрезентације јако битан за нас. Велико је задовољство играти са њим и надам се да ће постићи доста голова. Увек је смирен и забаван и волим да проводим време с њим", изјавио је Влаховић.

Додао је и да ће Србија анализирати игру Исланда који је победио Енглеску у припремној утакмици.

"Нико није непобедив. Имаћемо дубљу анализу и свакако ћемо се угледати на Исланд који је успео да их победи. Међу највећим су фаворитима на турниру, али ћемо ми урадити све што је до нас како бисмо направили добар резултат", поновио је Влаховић.

"Добро је што нема еуфорије, захвалан сам навијачима на подршци"

Изјавио је и да му је драго што екипу не прати толика еуфорија, као што је то био случај пред одлазак у Катар.

"Другачије је него у Катару јер смо у другачијој атмосфери отишли на Светско првенство. Ове квалификације нису биле на нашем нивоу и играли смо лошије. За нас је, међутим, најважније да само се пласирали и лакше нам је што сада нема толиких очекивања. Мислим да је боље за нас да буде мање еуфорије", изјавио је српски нападач.

Влаховић је истакао да ће се подредити тиму зарад што бољег резултата.

"Ту сам да радим у служби екипе и да учиним све оно што мистер (Стојковић) тражи од мене. Нема сујете код нас и није битно ко ће дати гол. Срећан сам што сам учествовао у другом голу против Шведске и то је била јако важна победа за нас. Атмосфера је одлична и једва чекамо да почну утакмице", изјавио је Влаховић.

Бивши играч Партизана захвалио је навијачима на подршци.

"Драго ми је када видим емоције навијача јер сам и ја до скоро био на њиховом месту. Увек ми је пуно срце када видим то и трудим се да свим навијачима изађем у сусрет. Знам да нарочито најмлађима то остану успомене за цео живот. Значи нам када видимо колико људи можемо да обрадујемо и захвалио бих се свима", додао је српски фудбалер.

Прокоментарисао је и очекивања легендарног Кристијана Вијерија, који је изјавио да од њега очекује макар пет голова на првенству.

"Видео сам то раније. Покушавам да не осећам притисак, али када такав играч каже тако нешто, то је тешко. Захвалио бих му се на лепим речима, али бих увек пре изабрао добар тимски резултат у замену за то да не постигнем ниједан гол", закључио је Влаховић.

Целу конференцију за медије можете погледати у видео-снимку на почетку текста.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије