ЕНГ - СЛВ 0:1
ШПА - ГРУ 21.00
Читај ми!

Стојковић: Из сваке утакмице извлачимо поуке; Верујем да ћемо одиграти квалитетан меч против Шведске

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да очекује тешку утакмицу против Шведске и да ће се његови фудбалери трудити да буду концетрисанији у односу на меч са Аустријом.

Репрезентација Србије је припремни период за Европско првенство почела поразом од Аустрије у Бечу - 2:1.

Србија ће сутра против Шведске од 18.00 на "Френдс арени" у Стокхолму одиграти последњу утакмицу пред почетак Европског првенства у Немачкој. На утакмици у Стокхолму биће приређен опроштај за Златана Ибрахимовића.

"Златан је један од најбољих играча у историји фудбала, драго нам је да ће да се опрости у мечу са Србијом. Очекујем због свега лепу атмосферу. Понављам, Златан је важна фигура у светском фудбалу, оставио је велики траг", изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Селектор репрезентације Србије осврнуо се на претходну утакмицу са Аустријом и рекао да су играчи показали карактер.

"Радили смо анализу, гледајући бројеве, статистику која дају важне параметре, видели смо да смо имали ту рупу између 10 и 15 минута. На физичком плану смо били у егалу, у наставку доминантнији, контролисали смо игру. Изгубили смо, што не волимо, али као тим смо реаговали, и после измена. Играчи су показали карактер, минус од два гола није много утицао на њих. Из сваке утакмице извлачимо поуке, сваки меч је добра платформа за анализу. Дешавало се да на почетку меча сами себе гурамо у проблеме које касније морамо да решавамо. Дешавају се ствари које не очекујемо, а онда бирамо тежи пут да се вратимо у игру. Трудићемо се да у наредним утакмицама будемо концентрисанији на почетку меча и како почнемо и тако завршимо утакмицу", рекао је Стојковић.

Шведска неће учествовати на првенству Европе, али ће Србији послужити као провера за оно што је очекује на предстојећем такмичењу у Немачкој.

"Нама је припремна за Европско првенство, а Шведска је одлична екипа без обзира на негативне епилоге у квалификацијама или Лиги нација. У процесу су стварања екипе, они имају седам играча у Премијер лиги, тројицу у Серији А. Све то говори о њиховом квалитету. Имају играче светске класе. Очекује нас дефинитивно тешка утакмица. За нас је то последњи тест, трудићемо се да одиграмо на максималном нивоу и спроведемо неке идеје које спремамо за Европско првенство. Да се не понове неке ствари из меча са Аустријом. Примера ради тада је домаћин много више претрчао у тих пет минута када су направили разлику од два гола", истакао је Стојковић.

Селектор Србије је похвалио навијаче у Бечу, а навео је и да је имао жељу да одигра две утакмице против јаких тимова.

"Стадиони одлични, атмосфера сјајна, играмо пред пуним трибинама, наша дијаспора је велика, а жеља нам је била да одиграмо два меча против јаких ривала. Све то не треба да мења ништа пред наша очекивања на Европском првенству. То су одличне провере за нас. Биће неколико измена у односу на Беч, верујем да ће и Шведска и Србија одиграти једну квалитетну утакмицу. Гледали смо их против Данске, изгубили су, али су одиграли добру утакмицу", закључио је Стојковић.

Репрезентативац Србије Саша Лукић сматра да ће Швеђани бити добра провера за пред Европско првенство.

"Веома поштујемо селекцију Шведске, имају веома добар тим, играли смо већ два меча против њих, остварили смо победе, надам се да ће тако бити и сада. Тежимо томе, али све зависи и од ривала. На старту играмо против Енглеске, веома добре, офанзивне селекције. Треба дакле да миксујемо, да будемо паметни у својим одлукама на терену. Свако првенство, да ли светско или европско, за нас је важно. Увек ће да постоји притисак, свесни смо, морамо да будемо спремни у главама и идемо од утакмице до утакмице", рекао је Лукић.

"Орлови" су одрадили последњи тренинг пред сутрашњи дуел са Шведском у Стокхолму.

Репрезентација Србије ће прву утакмицу на шампионату Европе одиграти 16. јуна од 21.00 против Енглеске у Гелзенкирхену.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Србија ће бити у групи још са селекцијама Словеније и Данске.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару