СЛВ - РУМ 18.00
УКР - БЕЛ 18.00
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00
Читај ми!

Влаховић: Биће нам јако тешко у три утакмице на Евру

Српски нападач Душан Влаховић изјавио је да селекцију "орлова" чекају три тешка ривала у групној фази Европског првенства.

Кренуле су припреме за Европско првенство у Немачкој, а свакако је највећа звезда у екипи Србије Душан Влаховић.

Најбољи нападач Серије А је у интервјуу за званични сајт ФСС говорио о конкуренцији у групи.

"Нема лаких утакмица, нема лаких противника. Фраза сви играју фудбал је мало излизана, али сигурно се фудбал променио и све репрезентације су почеле озбиљно да схватају сва такмичења и све што иде око тога, припрему и техничке ствари, исхрану и остало. Тако да нема лаких противника и сигурно да ће нам бити јако тешко на све три утакмице. Играмо у стварно веома тешкој групи, не знам да ли су људи свесни тога, али имамо, ако не првог фаворита, сигурно једног од највећих фаворита на такмичење, то је Енглеска. Репрезентација Словенија је квалификација одиграла исто јако добро. Чак су сада победили Португалију, пре последње утакмице, пошто су играли јуче. И Данце који већ дуго година играју на високом нивоу, 2020. су били полуфиналисти Европског првенства. Наравно и ми смо добра репрезентација, спремни смо да се такмичимо са свима и на крају ћемо видети какав ће бити резултат. Мислим да треба да идемо утакмицу по утакмицу, самоуверено, храбро, сви заједно, што је најбитније и мислим да можемо да остваримо резултат у сваком случају", рекао је Влаховић.

Споменуо се током разговора и рекорд његовог старијег саиграча Душана Влаховића.

"Сигурно није за упоређивати, то су другачије ствари. Митар је играо са 18, 19 година већ имао 23 наступа. Тако да није исто, наравно не бих упоређивао те ствари, али Митар је рекордер наше репрезентације. Ја у овом моменту не размишљам о томе, уопште не размишљам да престижем неке рекорде, ако су рекорди ту да би се обарали, али не размишљам о тим стварима. Размишљам да имам свој максимум и да допринесем колико год је могуће и колико зависи од мене. Најбитније је да ми правимо неке резултате, да побеђујемо и да идемо даље. Стварно ме то не оптерећује и и то да ли ћу постићи погодак или нећу. Најбитније је да ми остварујемо резултате и то је једина ствар која је мени у глави", истакао је Влаховић.

Наредни пријатељски меч је против Шведске, кад ће уједно бити и опроштај Златана Ибрахимовића. Душан је описао осећај како је играти против једног од идола.

"Можда не бих му рекао баш да је луд, али не бих сигурно ни прихватио да ће се то сигурно десити. Сигурно ми је велика част, он је један од мојих идола, уз њега сам одрастао, уз његове игре. Сигурно да ће ми бити, као што сам рекао, велика част да будем актер тог догађаја јер то се не ешава сваки дан. Један од највећих нападача у историји фудбала одлази у пензију", навео је Влаховић.

Меч Шведска-Србија игра се у суботу 8. јуна од 18:00 у Штокхолму.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару