Читај ми!

Пенал лудница и шок у Букурешту, Французи испали од Швајцарске

Фудбалска репрезентација Швајцарске савладала је селекцију Француске након бољег извођења пенала (5:4) и пласирала се у четвртфинале Европског првенства. Швајцарци су до изједначења дошли иако су губили у другом полувремену са 3:1.

Спектакуларан меч одиграли су Французи и Швајцарци у Букурешту у осмини финала ЕП.

Актуелни светски прваци нису успели су да изборе пласман у четвртфинале, захваљујући невероватном преокрету Швајцарске, која прави највеће изненађење на турниру.

Упркос шансама "триколора" на почетку меча, Швајцарска је повела у 15. минуту.

Сеферовић је  био мудрији, снажнији и сналажљивији од Ленглеа, ког је победио у ваздушном дуелу, те је главом спровео лопту иза леђа Лориса.

Французи су од тог момента заиграли још конкретније, директније и опасније.

Ипак, један од кључних момената меча није се одиграо пред голом Швајцарске, већ пред голом Француске у 55. минуту. 

Павар је скривио једанаестерац, који је досуђен након помоћи ВАР технологије. Рикардо Родригез је имао шансу да дуплира предност Швајцарске, али је Лорис маестрално одбранио пенал.

Ретко ко је могао да прогнозира да ће уместо вођства Швајцарске од 2:0. у наредних четири минута Французи доћи до преокрета и предности од 2:1.

Карим Бензема је прво маестрално прихватио један пас који му је ишао иза леђа у 57. минуту и потом рутински матирао Зомера.

Два минута касније, Бензема постиже свој други гол и доноси преокрет Французима. Овога пута сјајну акцију одиграли су Гризман и Мбапе, након дуплог паса и центаршута, Бензема се нашао сам на другој стативи и главом спровео лопту у мрежу.

Када је Пол Погба постигао голчину у 75. минуту за предност Француске од 3:1, деловало је да је све готово и да ће "триколори" уписати победу, али до тога ипак није дошло.

Чудом, Швајцарска у финишу постиже два гола, прво преко Сеферовића, који је избацио Кимпембеа и матирао Лориса у 81. минуту, а онда Гаврановић у 90. главом доноси Швајцарцима изједначење.  

Французи су у последњем минуту надокнаде имали шансу за победу, али је Коман погодио пречку, па је меч отишао у продужетке.

Након 30 додатних минута, мреже се нису тресле, па је победника одлучила пенал серија.

Веома сигурно су деловали редом: Гаврановић, Шар, Аканџи, Варгас и Мехмеди на једној, а потом  Погба, Жиру, Тирам и Кимпембе на другој страни. 

Како је Швајцарска прва шутирала, имала је предност од 5:4, па је највећи притисак био на најбољем појединцу Француске, суперталентованом Мбапеу.

Звезда ПСЖ-а једина је промашила пенал, тачније Зомер је одлично одреаговао и одбранио и тако донео победу Швајцарској.

Швајцарци ће у четвртфиналу играти против селекције Шпаније, која је након продужетака избацила Хрватску са 5:3.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару