Читај ми!

Спектакл у Копенхагену, Шпанија после продужетака елиминисала Хрватску

Селекција Шпаније пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је после продужетака савладала Хрватску 5:3. Хрвати повели аутоголом Педрија са пола терена, Шпанци преокренули на 3:1, да би екипа Златка Далића у завршници изборила продужетке. Мората и Ојарзабал дотукли светског вицешампиона.

Можда не најквалитетнији, али свакако најузбудљивији меч у досадашњем делу Европског првенства одиграли су Хрватска и Шпанија на "Паркен" стадиону. "Фурија" је била бољи ривал, на крају после много среће дошла до победе у продужецима.

У утакмици у којем одбране нису постојале у већем делу дуела, Шпанија се боље снашла, имала више снаге и показала да подмлађени састав Луиса Енрикеа има капацитет за високе домете.

С друге стране, Хрватска дефинитивно није екипа која је пре три године играла финале Светског првенства, али је показала да се никада не предаје и да недостатак квалитета уме да надомести великом борбеношћу.

После почетне иницијативе Шпаније, Хрватска сасвим неочекивано долази до предности у 20. минуту. Педри је са пола терена покушао да врати лопту голману Симону, којем она бежи преко стопала и улази у гол.

Ипак, "фурија" на полувремен одлази са нерешеним резултатом, пошто је праву опсаду гола Ливаковића у 38. минуту снажним ударцем завршио Сарабија.

И у наставку Шпанија игра боље и преко Аспиликуете долази до предности у 57. минуту.

Када је Феран Торес у 77. минуту донео Шпанији два гола предности, мало ко је очекивао да Хрвати могу да се врате у меч. Али, веровали су они сами.

Измене селектора Далића донеле су резултат. Резервисти Оршић и Пашалић у последњих пет минута регуларног дела донели изједначење и продужетке.

Мало је недостајало да Крамарић у 96. минуту донесе потпуни преокрет хрватском тиму, али је Симон одлично интервенисао и искупио се за грешку из 20. минута.

Само четири минута касније, много критиковани Мората најзад постиже погодак и доноси предност Шпанији.

У 100. минуту у листу стрелаца се уписује и Микел Ојарзабал и поставља коначних 5:3.

Покушали су Хрвати да направе још једно чудо, имали једну прилику преко Будимира, али су шпански играчи "стали на лопту" и сачували два гола предности до краја меча.

Шпанија ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Француске и Швајцарске, који је на програму вечерас.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару