Читај ми!

Италија у четвртфиналу после продужетака, Аустрија скупо продала кожу

Фудбалери Италије савладали су после продужетака Аустрију 2:1 у осмини финала Европског првенства. Екипа Роберта Манчинија у наредној рунди такмичења играће против бољег из дуела између Португалије и Белгије.

Селекција Италије пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је после продужетака у Лондону савладала Аустрију 2:1.

"Азури" су у меч ушли као велики фаворити, али су морали добро да се помуче против екипе Франка Фоде, која је на овом мечу показала све слабости италијанског тима.

Ипак, Аустријанци као да су изгубили снагу у продужецима, што је помогло изабраницима Роберта Манчинија да трасирају пут међу осам најбољих на турниру.

У првом полувремену утакмице на "Вемблију" није било голова, иако су екипе одиграле занимљивих 45 минута, са много трчања, тактичког надмудривања, али и лепих потеза.

Најлепши је извео Ћиро Имобиле у 32. минуту, када је ударцем са више од 20 метара погодио спољни део стативе аустријског гола.

Аустријанци су били нешто повученији, препустили су ривалу посед лопте, али су преко Баумгартнера и Арнаутовића покушавали да из контранапада угрозе Донаруму.

Ако су "азури" били бољи ривал у првих 45 минута, Аустрија је била квалитетнији тим у других 45.

Давид Алаба је у 52. минуту извео слободни ударац са ивице казненог простора, али је његов шут завршио изнад пречке Донаруминог гола.

Десет минута касније, нови удар Аустријанаца. Сабицер је овог пута шутирао са дистанце, лопта закачила Бонучија и прошла тик поред стативе гола Италије.

Само пар минута касније, Арнаутовић постиже погодак, али је судија у ВАР соби Атвел, после неколико минута процењивања ситуације, поништио гол због офсајда у ком се налазио аустријски нападач српског порекла.

Још једном је ВАР спасавао Италијане. Песина је лактом у свом казненом простору ударио Лајнера, али је установљено да је аустријски бек претходно био у офсајду.

Имала је и Италија неколико опасних ситуација испред гола Бахмана, али су Берарди и Инсиње били деконцентрисани у кључним тренуцима.

После 90 минута игре није било голова, па су уследили продужеци. Занимљиво је да је ово био осми пут да су Италијани играли продужетке у нокаут фази континенталних шампионата, што ниједној другој репрезентацији у историји није пошло за руком.

У продужецима су први запретили "азури", тачније Кијеза, али је његов ударац одбранио солидни Бахман.

Само минут касније, Кијеза ипак постиже погодак и доноси предност Италији. Алаба је каснио у одбрани, нападач Јувентуса лепо преварио Лајмера и прецизним ударцем савладао аустријског голмана.

Као да су Аустријанци све што су имали оставили у 90 минута. Италијани су доминирали у првом продужетку. Прво је Инсиње фантастично извео слободан ударац, голман Бахман још боље интервенисао, да би у наставку акције Матео Песина постигао други гол за "азуре".

Чинило се да је све готово, али су Аустријанци још једном показзали зубе. Играо се 114. минут, када је резервиста Саша Калајџић, после корнера Шауба, затресао мрежу Донаруме и донео велики драму у последњих десетак минута утакмице.

Узбуђења је било, али не и промене резултата, па ће Италија у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Португалије и Белгије.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару